Kahve ve Çikolata Festivali ilgi gördü

Geçtiğimiz ay düzenlenen Kabak Festivalinin ardından Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Karaağaç Mahallesi'nde bulunan tarihi tren garında, Kahve ve Çikolata Festivali düzenledi. F

GÜNDEM 28.11.2021 15:38:00 0
Kahve ve Çikolata Festivali ilgi gördü

Edirne Valiliği son günlerde düzenlenen ve önümüzdeki aylarda da düzenlenecek olan etkinliklerle Edirne’yi festivaller kenti yapmak amacıyla harekete geçti.

 

ÜRÜNLERİN TADINA BAKTILAR

 

Sonbahar konsepti fotoğraf atölyeleri, kahve demleme atölyeleri, konserler ve çocuklara yönelik çikolata kaplı cake pops atölyelerinin yer aldığı Kahve ve Çikolata Festivali vatandaşlardan ilgi gösterdi. Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ile kurulan kahve çikolata stantlarını gezdi, ürünlerin tadına baktı.

 

 

“EDİRNE'DE HER MEVSİM GÜZEL, KIŞ DA ÇOK GÜZEL”

 

Balkan ülkelerinde kahvenin çok sevildiğini belirten Vali Ekrem Canalp, “Edirne, Balkanlara yönelik turizmden de ticaretten de çok önemli gelir elde ediyor. Dolayısıyla bu yönünü de tanıtmak suretiyle Edirne'nin cazibesini artırma imkânımız olacak. Malumunuz kış yaklaşıyor insanların kendilerini evde zaman geçirmek zorunda hissettikleri bir dönemde düzenlenen festivallerle ve her hafta sonu farklı bir aktiviteyle hayatlara bir renk katmayı amaçlıyoruz. Bundan sonraki festivalimizin adı 'Peynir Festivali' olacak. Ama arkasından Edirne'nin en meşhurları olan 3 ürün; süpürgenin, mis sabununun ve tarhananın da etkinliklerini yapmak suretiyle bütün Edirnelilerimizin hayatını yeniden renklendirmeye ve Türkiye'nin her tarafından insanlarımızı Edirne'ye davet etmeye devam edeceğiz. Zaman Edirne'de eğlenme zamanı ve bunun sonbaharı, ilkbaharı yazı değil kışı dahil güzel. Edirne'de her mevsim güzel, kış da çok güzel. Kışın tadını çıkarmaya devam edeceğiz Edirne'de" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN