​Kadın Eli İle Sera Projesi eğitimleri sona erdi

Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Seracılık Bölümü ve Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen "Ka

GÜNDEM 25.11.2021 14:19:00 0
​Kadın Eli İle Sera Projesi eğitimleri sona erdi

 

Projenin ilk aşaması olan eğitimlerde; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyeleri Prof.Dr. Funda Eryılmaz Açıkgöz ve Öğretim Üyesi Fatma Funda Özdüven tarafından; sera kavramları, tohum ekim yöntemleri, fide üretim yerleri, serada yetiştiriciliği yapılan sebze yetiştiriciliği konularında bilgilendirmeler yapılırken, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Şükriye Çolak ve Mehmet Kızılkulak tarafından da sebze hastalık ve zararlıları, hastalık ve zararlılarla mücadelede, biyoteknik mücadele ve iyi tarım uygulamaları konularında bilgiler verildi.

 

 

SERALARDA PRATİK UYGULAMA YAPILACAK

 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Teorik eğitimden sonra Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı öncülüğünde seralarda pratik uygulama yapılacaktır. Proje sonunda sebze üretici kadınların bilinçlendirilmesi, iyi tarım uygulamaları ile tüketicilere kalıntısız ürün sunulması hedeflenmektedir” denildi.

 

Haber / İrem BANÇO