Gürkan: Edirne'ye 100. Yıl Anıtı kazandırmak istiyoruz

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz aylarda 2022 yılını "Edirne Yılı" olarak ilan ettiklerini ve 25 Kasım 2022'de Edirne'nin Kurtuluşunun 100. yılında Edirne'ye 100. Y

GÜNDEM 25.11.2021 14:15:00 0
Gürkan: Edirne

 

Edirne Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. oturumunu yaptı. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz aylarda Edirne Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda 2022 yılını Edirne Yılı ilan ettiklerini ve bu konudaki çalışmalarının da devam ettiğini belirterek “1 Ocak 2022’den itibaren bütün etkinliklerimizi planladığımız şekilde yapmaya başlayacağız. 25 Kasım, Kurtuluşumuzun 99. yılı. Ben bu vesileyle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları kanlarıyla vatan yapan bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Edirne’mizin Kurtuluşunun 99. yılı da kutlu olsun” dedi.

 

“BİR YARIŞMA DÜZENLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Edirne’nin Kurtuluşu’nun 100. yılı nedeniyle bir yarışma düzenlemeyi düşündüklerini ifade eden Gürkan, kente bu anlamda 100. Yıl Anıtı kazandırmak istediklerini söyledi. Bu amaçla çalışmalar başlatmayı düşündüklerini kaydeden Gürkan, “Kurtuluşumuzun 100. yıl anısına Edirne’mize bir yarışmayla Kurtuluşumuzun 100. yıl anıtının yapılmasını düşünmekteydim. Bir proje yarışması açarak, 25 Kasım 2022 tarihinde de 100. Yıl Anıtı’nın açılışını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu anıtın hem Edirne’mize yakışır, hem de Kurtuluşumuzun 100. yılını simgelemesi ve bu meclisinin de almış olduğu bu kararla geleceğe bu anıtı miras bırakmasını arzu etmekteyim ” diye konuştu.

 

İLERLEYEN AYLARDA RESMİ OLARAK OYLANACAK

 

2022 Yılının Edirne Yılı olması ve Edirne’nin Kurtuluşu’nun 100. yılı nedeniyle kentte uygun görülecek bir yerde bir yarışmayla, 100. Yıl Anıt yaptırılması konusu da Başkan Gürkan’ın teklifiyle usulen oylamaya sundu. Meclis bu konuyu da oy birliğiyle kabul etti. Gürkan bu konunun da ilerleyen aylarda ayrıca resmi olarak oylanacağını söyledi. Başkan Gürkan, gazilere, şehit ailelerine ve yakınlarına aynı zamanda da engelli oranı yüzde 40 ve üzerinde olan vatandaşlara içme suyunun ücretsiz verildiğini ifade ederek “Eğer kanunen mümkünse ben meclise, atık su bedelini de bu 3 grup için almamayı önereceğim. Yasal zorunluluk yoksa, atık su ücretini de almayalım. Bizi bağlayan bir zorunluluk yoksa Aralık Meclisi’nde bu konuyu görüşebiliriz” ifadelerine yer verdi.Daha sonra Edirne Belediye Meclisi, belediyenin 2022 Yılı Mali Gelir-Gider Bütçesini ve 2022 Yılı Vergi, Resmi, Harç ve Ücret Tarifesini görüşülerek karara bağladı.

 

Haber / Erdal AYDIN