Kadına Şiddete Karşı Sıfır Tolerans

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Tekirdağ'da 'Kadına Şiddete Karşı Sıfır Tolerans' paneli düzenlendi. Panelde konuşan Doç. Dr. Murat Beyazyüz

GÜNDEM 24.11.2021 16:59:00 0
Kadına Şiddete Karşı Sıfır Tolerans

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; Vali Aziz Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb Osman Kılıç, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep Şentop Şahin ve vatandaşlar katıldı.

 

“BUGÜNDEN TANIĞI”

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu’nun açılış konuşmasıyla başlayan panel, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Beyazyüz’ün konuşması ile devam etti. Öğretim Üyesi Beyazyüz, pek çok kadının gelecekte göreceği şiddetin bugünden tanığı olduğunu belirterek, “Çünkü birtakım öncü işaretlerle karşılaşmaktadır. Kadınlar genellikle şiddetin belirtisi olan davranışları geç fark etmektedir. Fark etseler dahi şiddetin işaretleri karşısında tavır almak için yeterince etraftan desteklenmemektedir. Şiddet failleri ile ilgili psikolojik bir değerlendirme yapıldığında anormal davranış yüzde 35 – yüzde 45 arasında görüldüğü tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

 

FARKLI YÖNLER ELE ALINDI

 

Daha sonra panele katılan Dr. Öğretim Üyesi Ezgi Cankurt, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep Şentop Şahin, Dr. Zehra Gözütok Tamdoğan, Av. Özge Beyazsu ve Av. Celal Anıl Serbest kadına yönelik şiddetin farklı yönlerini ele aldıkları konuşmalarını yaptı. Hediye takdiminin ardından panel sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN