"Bir ülkenin kalkınması ve her alanda ilerlemesi eğitim ile olur"

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, bir ülkenin kalkınması ve her alanda ilerlemesinin eğitim ile mümk

GÜNDEM 24.11.2021 15:50:00 0

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kapaklı’da bugün saat 10.30’da Çelenk Sunma Töreni düzenlendi. Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda çelen sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program saat 11.30’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “Baş döndürücü gelişimin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bu değişim doğal olarak eğitim ve eğitim ile ilgili unsurları da etkilemektedir. Eğitim artık bir durağan bir süreç olmaktan çıkmış, sürekli güncellenmesi gereken dinamik bir süreç haline gelmiştir” dedi.

 

 

YENİ BİR EĞİTİM ANLAYIŞI GELDİ

 

Öğrenciye devamlı bilgi yüklemesi yapılan klasik eğitim anlayışının artık geçerliliğini yitirdiğini kaydeden Danışmaz, “Bu anlayış yerine bireye değişen durumların gerektirdiği bilgi ve becerileri kişisel çaba ile öğrenebilme ve öğrendiklerini yaşamın özel durumlarına uygulayabilme yeteneğinin kazandırıldığı yeni bir eğitim anlayışı gelişmiştir” diye konuştu. Öğrenciye öğrenmenin öğretildiği bu eğitim anlayışının beraberinde yeni bir öğretim modelini de getirdiğini ifade eden Danışmaz, “Yani öğretmen modelinde öğretmen öğrencilerini ayrı ayrı bireyler olarak görür ve değer verir. Her öğrencinin ayrı bir dünya olduğu, topluma mutlaka kazandırılması gereken bir cevher olduğu bilinciyle öğrenciye yaklaşır. Öğrencilerin kalplerini kazanma adına, onlara bir şeyler öğretme adına her fırsatı değerlendirir. Yeni öğretmen modelinde öğretmen mesai kavramının dar kalıplarını kırmak zorundadır. Öğrencilerinde geliştirmek istediği kişilik özelliklerini kendi davranışlarında göstermesi gerektiğini bilmelidir” şeklinde konuştu.

 

 

“SORUNUN DEĞİL, ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASIDIR”

 

Yeni öğretmen modelinde öğretmenin her zaman sorunun değil, çözümün bir parçası olduğunu kaydeden Danışmaz, “Yeni öğretmen olmazların, yokların, imkansızlıkların içerisinde dahi Mustafa Kemaller, Fatihler, Mimar Sinanlar yetiştirmeyi kendisine vazgeçilmez bir hedef olarak görmelidir. Yeni öğretmen modelinde, öğretmen dün kara tahta başında başlayan eğitimdeki yenileşme hareketini bugün bilgisayar ekranı karşısında uzaktan eğitimde dahi olsa eğitimi devam ettirebilme şuurunda olmaktadır” dedi.

 

“BİZLER İNSAN YETİŞTİRİYORUZ”

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, bir ülkenin kalkınması ve her alanda ilerlemesinin eğitim ile mümkün olduğunu ifade etti. Bu nedenle eğitimin birinci öncelik olması gerektiğini dile getiren Danışmaz, “Çünkü bizler insan yetiştiriyoruz. Geleceği inşa ediyoruz. Eğitimde en önemli öğe ise öğretmendir” diye konuştu.

 

 

“KOMŞU İLÇELERDEN DE ÇOK YOĞUN TALEP VAR”

 

Danışmaz, Kapaklı’da resmi ve özel 60 kurum, örgün ve yaygın eğitimde 30 binden fazla öğrenci ve bin 200 civarında öğretmenin bulunduğunu belirterek, “Üç yıl önce yeterli okulu olmadığı ve akademik başarısı yetersiz olduğu için beyin göçü veren ilçe konumunda iken, bugün ilçemizde devlet yatırımı ve hayırsever destekleri ile yapılan on iki okul ile artık tam tersi durumda komşu ilçelerden yüzlerce öğrencinin ilçemizde eğitim aldığını görmekteyiz” dedi. Özellikle ortaokul ve liselere komşu ilçelerden çok yoğun talep geldiğini söyleyen Danışmaz, “Tabi bu durumlara gelebilmek kolay olmadı. Bundan sonraki süreçte de ilçemize devlet yatırımı ve hayırsever katkısı ile yeni okullar ve kurumlar kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE MÜJDELERİMİZ OLACAK”

 

Eğitimle ilgili önümüzdeki günlerde de müjdelerinin olacağını kaydeden Danışmaz, “Özellikle bu salgın dönemi başında ve sonrasında uzaktan eğitim sürecinde evden öğrencilerine canlı ders anlatan öğretmenlerimize, yine bu süreçte binlerce maske, tonlarca dezenfektan, temizlik ürünleri ve siper gibi ürünler üreterek salgın sürecinde sorumluluk alan öğretmenlerimize, vefa destek gruplarında görev alıp can siperane bir şekilde halkına hizmet eden öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu güzel vatanımız için hizmet ederken şehit olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli olan öğretmenlerimize ise sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi. Danışmaz eğitime destek ve katkılarından dolayı Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ile Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e de teşekkür etti.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

İlçe Milli Eğitimi Müdürü İrfan Danışmaz’ın konuşmasının ardından program Türk Tarih Kurumu’nun hazırladığı öğretmen konulu video gösterimi ile devam etti. Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemininin ardından Kapaklı Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırladıkları oratorya ve müzik performansı sunuldu. Öğretmen konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından öğretmen ve öğrenciler ‘Vatan’ şarkısını hep birlikte söyledi. Protokol üyeleri ve katılımcılar da ellerindeki ay yıldızlı bayraklarla şarkıya eşlik etti. Programa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU