Belediyeden yol hamlesi

Süleymanpaşa Belediyesi, ilçenin ihtiyaç duyulan değişik noktalarında yeni yol açma, yol tamiri, kaldırım ve sosyal donatı alanları faaliyetlerine hız verdi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yük

GÜNDEM 20.11.2021 11:14:00 0
Belediyeden yol hamlesi

Çalışmalarla ilgili Süleymanpaşa Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin dört bir yanında yürütülen yol yenileme, yeni yol açma, yol genişletme, sosyal alan oluşturma çalışmaları eş zamanlı olarak sürüyor. Atatürk ve Çiftlikönü Mahallesi’ni birbirine bağlayan Karlık Caddesi üzerinde Selimiye Camii ve Asri Mezarlık arasındaki kısımda yol genişletme çalışmaları son aşamaya geldi. Yoğun şekilde kullanılan caddenin genişletme çalışmaları tamamlandığında trafik akışının büyük ölçüde rahatlaması bekleniyor” denildi.

 

YOL AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Hürriyet Mahallesi’nin içinden geçen Aydınpınar Deresi çevresindeki 305 ve Osman Gazi Bulvarı’nı Çandarlızade İbrahim Paşa Caddesi’ne bağlayan 311. Sokak’ta yeni yol açma çalışmaları ile bölgedeki trafik yükünün azaltılmasının hedeflendiği belirtilen açıklamada Ayvacık Sokak’ta sürdürülen yaya ve bisiklet yolu çalışmalarında da sona gelindiği ifade edilerek “Cumhuriyet Mahallesi’nde çalışmaları süren yeni sahil şeridi projesi günden güne ilerliyor. 1,7 km uzunluktaki Alkaya Sahili projesi, Cumhuriyet Mahallesi’ni Değirmenaltı Mahallesi’ne bağlayarak Süleymanpaşa’nın yeni çekim merkezi olacak” denildi.

 

MEYDAN PROJESİ HIZ KAZANDI

 

Kumbağ ve Barbaros Mahallesi’nde yol çalışmalarının da büyük ölçüde tamamlandığı belirtilen açıklamada “Kumbağ Mahallesi’nde yapılacak olan meydan projesi de hız kazandı. Barbaros Mahallesi’nde de mahalle sakinlerine hitap edecek ortak alan projesi üzerinde çalışılıyor. Yeni yıl itibariyle her iki projede de ilk kazmanın vurulması planlanıyor” bilgisi verildi.

 

 

“YOL SORUNUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE GERİDE BIRAKTIK”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada “Süleymanpaşa’mızın kanayan yarası olan ve hemşehrilerimizin en çok önem verdiği sorunların başında gelen yol sorununu büyük ölçüde geride bıraktık. 2022 yılı ile birlikte artık yol sorununu konuşmayan, büyük projeleri hayata geçiren bir Süleymanpaşa hep birlikte göreceğiz. Yol çalışmalarımız, yeni yol açma, yol genişletme, yenileme, tamir, sosyal donatı alanları ve kaldırım düzenlemeleri gibi çok geniş bir kapsamda devam ediyor. Çok sayıda ekibimiz mesai mefhumu gözetmeksizin eş zamanlı olarak çalışıyor” dedi.

 

Haber / İrem BANÇO