Fotoğraflarla Dünden Bugüne Keşan

Keşan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında belediye tarafından hazırlanan "Dünden Bugüne Keşan" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

GÜNDEM 20.11.2021 11:11:00 0
Fotoğraflarla Dünden Bugüne Keşan

Önceki gün saat 13.00 sıralarında Kunduracılar Çarşısı’nda düzenlenen sergi açılışına Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Bülent Günsal, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ile vatandaşlar katıldı. Sergide sahne alan On Air da şarkılarıyla beğeni topladı.

 

 

“FOTOĞRAFLAR İLE TARİHİ YAŞATIYORUZ”

 

Fotoğraf sergisiyle ilgili konuşan Helvacıoğlu, “Keşan’ımızın kurtuluşunun 99. yılında hatıralarımız ve anılarımız olan fotoğraflar ile tarihi yaşatıyoruz. Ecdadımıza layık olmaya, onların bize emanet ettiği topraklarımıza daha iyi sahip çıkabilmek, toplumumuzda da farkındalık oluşturmak adına birçok etkinlik yapıyoruz. Açılışını yaptığımız sergi de bu etkinliklerin bir parçasıdır. Burada birbirinden güzel eserler var. Bu sergi Keşan’ımızın kurtuluşunun ve kuruluşunun öyküsünü gösterirken 99 yılımızı simgeliyor. 19 Kasım 1922’de kesin zaferle sonuçlanan bu tarihsel yolumuzu bugün eski ve yeni görselleri ile yaşatıyoruz. Sanat ve kültürel etkinliklerimizle siyah beyazdan renkliye geçmişimizi sergiliyoruz. Ulu önderimizi ve kahraman atalarımızı saygıyla ve şükranla anıyorum. Ben bu sergide emeği olan herkesi tebrik ediyor, bir kez daha Keşan’ımızın kurtuluşunun 99. Yılını kutluyorum” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN