İstişare Toplantısı'nda bir araya geldiler

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Kadın Girişimcil

GÜNDEM 20.11.2021 11:05:00 0
İstişare Toplantısı

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, kadınların çalışma hayatına katılımlarının artmasının ekonominin en temel meselelerinden birisi olduğunu belirterek “Tek kanatlı bir kuşun uçamayacağı gibi sadece erkek gücüne ve hâkimiyetine dayalı bir üretim modeli de mümkün değildir. Göreve geldiğimiz günden bu yana kadın girişimciliğinin önünü açmak için çabalıyoruz. Türkiye için kadın ve erkeğin omuz omuza iş hayatına dâhil olması gerektiğine inanıyoruz. Bugüne kadar hep kız çocuklarınız ile erkek çocuklarınız arasında miras ayrımı yapmayın dedik. Eşitliği savunduk. Bundan böyle de kızlarınıza da şirket yönetimlerinde yer açın diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

CESARETLİ OLUN

 

Hisarcıklıoğlu, 2007 yılında kurdukları TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun 81 ilde oda ve borsaların koordinasyonunda projeler gerçekleştirdiğini belirterek “Ülkemizde kadın girişimci oranı yüzde 6’ dan yüzde 10’a çıktıysa bunda TOBB KGK’nin çalışmalarının rolü büyüktür. Genç kızlarımıza girişimcilik konusunda ‘cesaretli olun’ diyorum. İş hayatına atılırken girişimcilik fikrini öncelikli olarak düşünsünler. Kadınların e-ticarete yönlendirilmesi, yeni kadın girişimcilerin yetiştirilmesi, kadın girişimcilerin beceri ve yetkinliklerinin artırılması amacıyla birçok kurumla ulusal çapta projeler yürütüyoruz. 81 ilde bulunan kadın girişimci kurullarımız, bu vizyonla gerek yerelde gerek ulusalda birçok başarılı projeye imza atıyor. Kadın girişimci kurullarımız adeta birer proje fabrikası haline geldi” dedi. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Nurten Öztürk de ülkelerin kalkınmasının kadın emeğinin ekonomiye yansıması ile mümkün olduğunu vurguladı.

 

Haber / İrem BANÇO