Kursiyerlere katılım belgeleri verildi

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Kavaklı Belediye Başkanlığı ile S.S. Kırklareli Barajı Sulama Ko

GÜNDEM 19.11.2021 13:32:00 0
Kursiyerlere katılım belgeleri verildi

Türkiye Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde "Bilinçli ve Tasarruflu Sulama İçin Çiftçilere ve Diğer Yararlanıcılara Yönelik Eğitim ve Yayım Hizmetlerinin Artırılması" öncelikli konu başlığı altında yürütülen tedbirlere ivme kazandırmak amacıyla, 2021 yılı programında olan Etkin ve Verimli Sulama Sistemleri konulu eğitim Merkez ilçe Kavaklı Beldesinde gerçekleşti.

 

30 ÇİFTÇİ KATILDI

 

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Kavaklı Belediye Başkanlığı ile S.S. Kırklareli Barajı Sulama Kooperatifi Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen ve 3 gün süren eğitime 30 çiftçi katıldı.

 

TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

 

Kırklareli Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden; Mühendis Dr. Ozan Öztürk ve Mühendis Dr. Selçuk Özer tarafından verilen eğitimin üçüncü günü Enstitü Müdürlüğü arazisine teknik gezi düzenlendi. Geziye 12 çiftçi katıldı.

 

TARIMSAL SULAMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Eğitime katılanlar kursiyerlere katılım belgelerini; İl Müdürü Mehmet Aksoy, Müdür Yardımcısı Onur Karadağ, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Mahmut Durmuş, Enstitü Müdürü Gürkan Güvenç Avcı ve teknik personel verdi. İl Müdürü Aksoy, suyun ve tarımsal sulamanın önemine dikkat çekerek eğitimi düzenleyen ve eğitimi veren personel ile eğitime katılarak belge almaya hak kazanan çiftçilere teşekkür etti.

 

Haber / İrem BANÇO