Çerkezköylü öğrenciler Ata'nın huzurunda

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Ankara gezisi kapsamında Halk Akademisi öğrencileri Anıtkabir'i ziyaret etti. Öğrencilere Anıtkabir ziyaretinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da eÅ?

GÜNDEM 18.11.2021 16:33:00 0
Çerkezköylü öğrenciler Ata

Çerkezköy Belediyesi tarafından Halk Akademisi bünyesinde eğitim-öğretim gören öğrenciler için Ankara gezisi düzenlendi. Geziye Belediye Başkanı Vahap Akay’ın bu yıl konuk olduğu “Bizden Konuşalım, 23 Nisan” programında moderatörlük yapan Sare İpek, Salih Levend, Muhammet Buğra ve Esma Öykü de velileri ile birlikte katıldı.

 

 

ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİLER

 

Çarşamba günü sabah saatlerinde Ankara’ya ulaşan Çerkezköy Halk Akademisi öğrencilerini burada Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay karşıladı. Başkan Akay ile birlikte Aslanlı Yol’dan geçerek Atatürk’ün mozolesine gelen öğrenciler, daha sonra Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesinin yer aldığı şeref salonunun altındaki Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni ziyaret etti. Atatürk’ün özel eşyalarını yakından görme imkanı bulan öğrenciler, Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları ile Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz hakkında da detaylı bilgiler aldılar. Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda başarı sözü veren öğrenciler, Belediye Başkanı Vahap Akay ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

 

 

ANKARA KALESİ’NE ZİYARET

 

Anıtkabir ziyareti ve öğle yemeğinin ardından kafile Ankara’nın en önemli sembollerinden biri olan Ankara Kalesi’ni ziyaret etti.  Ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemekle birlikte M.Ö. 2. yüzyıl öncesinde inşa edildiği tahmin edilen ve Hititler, Osmanlılar, Selçuklular, Galatlar ve Romalılara kadar pek çok eski medeniyetin izlerinin yer aldığı Ankara Kalesi ziyaretinin ardından kafile Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak anılan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de ziyaret etti. 23 Nisan 1920 - 15 Ekim 1924 tarihleri arasında TBMM binası olarak kullanılan, 1957 yılında müzeye dönüştürülmesine karar verilen, 23 Nisan 1961 tarihinde “Türkiye Büyük Millet Meclisi Müzesi”, 23 Nisan 1981 tarihinde de “Kurtuluş Savaşı Müzesi” adıyla ziyarete açılan binayı gezen Çerkezköy Halk Akademisi öğrencileri, müzede sergilenen eşyalar ile yağlı boya tabloları da incelediler.

 

 

 

1981’DE MÜZE OLARAK ZİYARETE AÇILDI

 

Kafile Ankara gezisini; 1923 yılında Mimar Vedat Tek tarafından Cumhuriyet Halk Fırkası toplantı yeri olarak tasarlanarak bodrum üzerine iki kat olarak kesme taştan inşa edilen, ancak o dönem I.  TBMM binası yeterli gelmeyince meclis binası olarak düzenlenerek 18 Ekim 1924 tarihinde hizmete açılan, 1924-1960 yılları arasında Atatürk ilke ve inkılâplarının gerçekleştirildiği; Cumhuriyetimizin gelişmesi için çok önemli çağdaş kararların alındığı; çağdaş yasaların çıkarıldığı uluslararası alanda Türkiye'nin etkinliğini ve saygınlığını artıran antlaşmaların yapıldığı, çok partili sisteme geçişin sağlandığı önemli bir yapı olan, 30 Ekim 1981 tarihinde Cumhuriyet Müzesi adıyla ziyarete açılan İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi binası ziyareti ile noktaladı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU