İş birliği protokolü imzalandı

Trakya Üniversitesi ile Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında karşılıklı iletişimi ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla protokol imzalandı. Protokol ile her iki kurumun eğitim-öğ

GÜNDEM 17.11.2021 13:51:00 0
İş birliği protokolü imzalandı

Trakya Üniversitesi ile Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında “Gençlik Ofisi, Kültür, Sanat, Spor, Eğitim” iş birliği protokolü imzalandı. Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda gerçekleşen protokol imza törenine Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak katıldı.

 

OFİSLER AÇILABİLECEK

 

Protokolle ilgili yapılan açıklamada “İki kurum arasındaki iş birliği protokolü kapsamında, üniversite bünyesinde eğitim gören öğrenciler ile akademik ve idari personelin gençlik merkezi faaliyetlerinden yararlanabilmeleri için gençlik merkezi faaliyetlerinin tanıtıldığı, aynı zamanda üniversitenin ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu ilgili alanlarda uygun görülen faaliyetlerin organize edildiği ofisler kurulacak. İhtiyaç hâsıl olması ve taraflarca mutabık kalınması halinde Trakya Üniversitesi’nin genelinde bulunan eğitim alanları ve farklı yerleşkelerde de aynı amaçla ofisler açılabilecek. Trakya Üniversitesi bünyesinde ilk olarak Balkan Yerleşkesi ile Keşan Meslek Yüksekokulu Yerleşkesine açılacak ofisler ile akademik, idari personel ve öğrencilerin eğitsel, kültürel, gönüllük ve sportif faaliyetlerinin geliştirilmesi, sosyal sorumluluk ve gönüllülük algılarının güçlendirilmesinin yanı sıra gençlerin yükseköğrenimleri sürecinde almış oldukları eğitimle birlikte kişisel kapasite gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor” denildi.

 

“ÖĞRENCİ ODAKLI BİR ÜNİVERSİTEYİZ”

 

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin öğrenci odaklı bir üniversite olduğunu ve bu anlamda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek “Trakya Üniversitesi olarak öğrencilerimize sanatsal, kültürel, sportif faaliyetler düzenleyebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri yeni alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz, bu alanlarda kişisel ve mesleki gelişimlerini artırabilecekleri gibi araştırma, eğitim ve proje faaliyetleri de düzenleyebilecekler. Bu kapsamda Edirne Gençlik İl Spor Müdürlüğü ile birlikte Balkan Yerleşkemiz ve Keşan Meslek Yüksekokulumuzda, başta öğrencilerimiz olmak üzere akademisyenlerimize ve idari personelimize de hitap edecek önemli bir projeyi hayata geçiyoruz. İmzaladığımız bu protokolün Üniversitemiz ve Gençlik İl Spor Müdürlüğümüz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Temel gayemiz olan nitelikli insan yetiştirmek misyonumuzdan hareketle öğrencilerimizin ve gençlerimizin yararına olacak proje ve iş birlikleri geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

“KİŞİSEL GELİŞİMİNE DE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK”

 

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak da, üniversite öğrencilerinin ve tüm gençlerin kariyer ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Protokol kapsamında, geleceğimiz gençlerimize yönelik kuracağımız ofisler ile gençlerin kariyer ve eğitim hayatlarını bir adım ileriye taşımayı hedefliyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimize eğitsel, sosyal, kültürel, gönüllülük ve sportif faaliyetlerinin ve projelerinin desteklenmesi konusunda katkılar sunacağız. Genç Ofis’te yürütülecek her proje ve etkinlik, öğrencilerimizin kişisel gelişimine de önemli katkılar sağlayacak” şeklinde konuştu.

 

Haber / Erdal AYDIN