Mutfak akademisi açıldı 

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Mutfak Akademisi, düzenlenen törenle açıldı. Mutfak Akademisi ile yemek tutkunlarına ve profesyonel olarak mutfağa ilk adımını atmak

GÜNDEM 16.11.2021 16:58:00 0
Mutfak akademisi açıldı 

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Mutfak Akademisi, eğitimlerine başladı.  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın katılımıyla açılışı yapılan Mutfak Akademisi'nde, Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde kadınlara yönelik kursların açılacağı, Mutfak Akademisi Türk Mutfağı Kursu’na katılanların, Aşçı Yardımcısı Kursu Sertifikasının sahibi olabileceği belirtildi.

 

 

TÜRKİYE’DE 3. ŞEHİR

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, turizmin en önemli ayaklarından birinin de gastronomi olduğunu ifade ederek, "Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürümüz Özlem Takındı bu projeyi başlattı. Biz de büyük bir memnuniyetle destekliyoruz. Yemek, hepimizin için önemli. Kadınlarımız yeter ki üretsin, bir restoranda açarız, Edirne Belediyesi Edirne Kadınları Mutfağı diye. Bundan çok da mutlu olurum. Edirne bir turizm kenti. Dünyada en çok turist çeken ilk 100 şehir arasında 68. sırada. Türkiye'de de İstanbul ve Antalya'dan sonra 3. şehir. İyi bir yemek olmazsa turizm de olmaz. İnşallah kadınlarımızla güzel şeyler yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Erdal AYDIN