Başkan Ata: Gazilerimize ne yapsak az

Kıbrıs'ın 38. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından Muharip Gaziler Derneği Marmaraereğlisi Teşkilat bürosu üyelerine yönelik Edirne'ye Kültür Gezisi

GÜNDEM 16.11.2021 16:29:00 0
Başkan Ata: Gazilerimize ne yapsak az

Başkan Hikmet Ata Edirne Gezisine katılan Kıbrıs Gazileri ile birlikte bir takım temas ve ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Edirne Vali Yardımcısı olarak atanan Marmaraereğlisi eski Kaymakamı Sıdkı Zehin’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerini ileten heyet, daha sonra Kıbrıs’ta aynı cephede savaşan kader arkadaşlarıyla bir araya gelmek üzere Edirne Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti.

 

REHBER EŞLİĞİNDE EDİRNE TURU YAPTILAR

 

Ziyaretlerin ardından Başkan Hikmet Ata’nın öncülüğünde kültür gezisini gerçekleştiren Kıbrıs Gazileri; ilk olarak, Avrupa Müze Ödülüne layık görülen II. Beyazıt Darüşşifası ve Sağlık Müzesi’ni ziyaret ettiler. Ardından Lozan Antlaşması ile vatan topraklarımıza katılan Karaağaç'ta Tarihi Tren Garı ve Lozan Anıtı’nı ziyaret eden gazilerin bir sonraki durağı Meriç Köprüsü ve Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Cami oldu. Gaziler, çok kubbeli yapısıyla Osmanlı Mimarisinde özel bir yeri olan Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, Edirne'nin tarihi dokusu korunarak modern ve estetik bir anlayışla düzenlenen meşhur Saraçlar Caddesi ve Kapalı Çarşı’yı da rehber eşliğinde ziyaret etti.

 

 

“38. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN’’

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38’in kuruluş yıl dönümüne özel Edirne’ye kültür gezisi düzenlediklerini kaydeden Başkan Hikmet Ata, “Kültür gezimize başlamadan önce, Edirne’ye Vali Yardımcısı olarak atanan ilçemizin eski Kaymakamı Sayın Sıdkı Zehin’i, Kıymetli Gazilerimizle makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunduk. Ardından Gazilerimizi Kıbrıs’ta aynı cephede savaştıkları kader arkadaşlarıyla bir araya getirmek için Edirne Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ettik. Sonrasında kültür gezimize başlayarak Selimiye Camii, Sultan 2.Bayezit Külliyesi Sağlık Müzesi, Lozan Anıtı ve Eski Tren Garını ziyaret ederek gezimizi sonlandırdık. Gazilerimize ne yapsak az. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun’’ ifadelerini kullandı.

 

Haber / Erdal AYDIN