Ukraynalı Tur Operatörleri Trakya'da

Ukraynalı tur operatörleri, Trakya Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı iş birliğiyle düzenlenen tanıtım gezisinde Trakya'yı gezdi.

GÜNDEM 16.11.2021 15:56:00 0
Ukraynalı Tur Operatörleri Trakya

Gezinin ilk gününde tur operatörlerine Lüleburgaz’da bulunan Arcadia Bağları tanıtıldı ve Trakya Bağ Rotası hakkında bir sunum yapılırken, ikinci gün ise Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2017 yılında uygulanmaya başlanan Kırklareli’de Kırsal Turizmin Geliştirilmesi programı kapsamında yapılan çalışmalar anlatıldı.

 

KIRKLARELİ OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ’NÜ GEZDİLER

 

Poyralı Kültür Evi ve Demirköy’de bulunan tarihi ve turistik mekânları ziyaret eden Ukraynalı tur operatörleri, üçüncü gün ise Kırklareli merkezde bulunan Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü’nü gezdi. Enstitü Müdürü Hilal Özefsun’dan çalışmalarla ilgili bilgi alan tur operatörleri, enstitüde killi topraktan bardak, fincan, vazo gibi süs eşyası da yaptı. Enstitüde Trakya mutfağı hakkında da bilgi alan tur operatörleri, çömlek yapımını da deneyimledi. Yayla Mahallesi’ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan kafile, Edirne’de Sultan Beyazıt Sağlık Müzesi ve Alipaşa Çarşısını gezerek alışveriş yaptı.

 

TEKİRDAĞ’I DA GEZDİLER

 

Gezinin dördüncü gününde Edirnekari El Sanatları Merkezi, Büyük Sinagog, Selimiye Camii, Edirne Etnografya Müzesi, Bulgar Kilisesi gibi tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden tur operatörleri, Arda Bağları’nda yaptıkları tadımın ardından Tekirdağ’a geçti. Tekirdağ’da il merkezi, Rakoczi Müzesi ve Tekirdağ Arkeoloji Müzesi’ni gezen konuklar Barel Bağları ziyareti ile programı tamamladı.

 

 

“TURİZMİ HAK ETTİĞİ YERE ÇEKECEĞİZ”

 

Geziyle ilgili değerlendirme yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Trakya’da turizmi yılın tamamına yaymak için çalışmalarımız var. Trakya Bağ Rotası, Kırklareli Kırsal Turizm Rotası, Mimar Sinan Rotası gibi rotaları daha önceki yıllarda hazırlamış, yerli ve yabancı tur operatörlerine tanıtmaya başlamıştık. Tanıtımı yaparken birebir ve yüz yüze pazarlama çalışmalarına ağırlık verdik. Trakya’da turizmin birden yoğunlaşmasını, patlamasını istemiyoruz, öngörmüyoruz. Trakya turizmini hak ettiği yere sindire sindire çekeceğiz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ