"14 Kasım, esaret tanımaz Türk'ün tarihe vurduğu damgadır"

14 Kasım Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü program ile kutlandı. Programda konuşan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "14 Kasım unutulan Türklüğün yeniden hatırlanÄ

GÜNDEM 15.11.2021 14:16:00 0

Kutlama programına; Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen İsmail Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü İsa Karasu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

“VAHŞİCE YAPILAN KATLİAMLARDAN KURTULUŞUN YIL DÖNÜMÜ”

 

Kutlama programı Atatürk Anıtı önünde Edirne Belediye Bandosunun seslendirdiği parçaların ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un konuşmasıyla devam etti. Başkan Yurdakul, “Bugün sevdamız Malkara’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılının onuruyla, gururuyla, coşkusuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyete, Malkara’mıza ve kurtuluşumuza sahip çıkan hemşehrilerimi en içten duygularımla selamlıyorum. Bugün 14 Kasım Malkara’mızın düşman işgalinden, zulüm ve gözyaşından, namus ve ahlak yoksunlarından, bitmeyen zalim ideallerinden, kirli postallarından, vahşice yapılan katliamlarından kurtuluşunun yıl dönümü” dedi.

 

 

“BİR NAMUSUN ADININ KONDUĞU GÜNDÜR”

 

Yurdakul, “Kahraman Türk ordusunun 26 Ağustos 1922’de başlayan destansı taarruzunun, yiğit ve mert Türk Askerinin şehadet arzusunun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasının, kadınıyla erkeğiyle koca bir ulusun var olmak ve esaretten kurtulmak için canını ortaya koyuşunun ve dünyaya dudak ısırtan mücadelesini zaferle taçlandırışının yıldönümü. Hepimize kutlu olsun. 14 Kasım sadece bir kurtuluş günü değil, bir namusun adının konduğu gündür” şeklinde konuştu.

 

“TÜRK MİLLETİNİN DİRİLİŞİ”

 

14 Kasım’ın sadece bu toprakların kurtuluşunun değil, namusun, ahlakın, hanelerin, ezanın, göklerde dalgalanan şanlı bayrakların, evlatların, gözü yaşlı annelerin, şehit kanıyla sulanmış tüm yurt topraklarının kurtuluşu olduğunu belirten Başkan Yurdakul, “14 Kasım olmaz denen Kurtuluş savaşının oluşu, kazanılamaz denen taarruzun zaferi, aşılmaz denen mevzilerin aşılması, ayağa kalkamaz denen Türk milletinin dirilişi, haykırışı, Allah ve vatan yolunda şahlanışıdır. 14 Kasım “İlk hedefiniz Akdeniz’dir, İleri!” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün inancı, azmi, vatan sevgisi, dehası ve kahramanlığıdır. 14 Kasım, yurt topraklarına göz diken, kirli emellerini taciz, tecavüz ve katliamlarla, hile ve ihanetle yerine getirmek isteyen zalimlerin, yayılmacı hayalcilerin, ülke topraklarını gelir kapısı görenlerin yenilgisidir, hüsranıdır.

 

 

“MAZLUMLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN GÜNDÜR 14 KASIM”

 

“Çanakkale’yi geçilmez kılan kahraman Türk ordusunun inancı ve kudretiyle vatanına sahip çıkışıdır 14 Kasım” diyen Başkan Yurdakul, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “14 Kasım unutulan Türklüğün yeniden hatırlanışı, varoluş yemini, esaret tanımaz Türk’ün tarihe vurduğu damgasıdır. 14 Kasım çocuklarımıza hür ve bağımsız bir Türkiye bırakma yeminidir. 14 Kasım sonsuza dek sürecek Atatürk sevdasının ve ilkelerinden vazgeçmeme yeminin adıdır. Bugün hür okunan ezanların, eğitim veren okulların, özgürce alınan nefeslerin ilk günüdür 14 Kasım. Yaşlı anaların gözyaşını silen, şehitlerin ruhunu serinleten, mazlumların yüzünü güldüren gündür 14 Kasım. Bugün yediğimiz ekmekte, içtiğimiz suda, soluduğumuz havada, Cumhuriyet şemsiyesi altında birlik ve beraberlik içinde omuz omuza durabilmemizi sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, onun silah arkadaşlarının, yüzbinlerce şehit ve gazilerimizin hakları var. Bu yüzden ecdadımıza, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına, o kutlu Cumhuriyet’e, bağımsızlığa, yüzbinlerce şehit ve gazilerimize verilecek bir sözümüz var. Ne mutlu Kurtuluşumuza! Ne mutlu Cumhuriyete! Ne mutlu Türk’üm diyene! Bugün bunları özgürce ve haykırarak başımız dik olarak bu meydanlarda bize söyleten o kahramanlarımıza selam olsun. Ruhları şad olsun”

 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Daha sonra Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara Belediyesi’nin 14 Kasım Malkara’nın Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Satranç, Şiir, Kompozisyon, Resim, 14 Kasım Kurtuluş Kupası Halı Saha Futbol Turnuvası’nda dereceye giren sporculara ve takımlara madalya ve kupalarını takdim etti. Ödül takdiminin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Müzik Okulu Sanatçıları müzik ziyafeti sundu. Konserin ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı önünden başlayan fener alayına katılan vatandaşlar ellerinde meşaleler ve Türk Bayrakları ile marşlar eşliğinde Başçeşme Sokak, Hürriyet Caddesi, Şehitlik Caddesi ve Kurtuluş Caddelerinden geçtiler. Fener alayı yürüyüşünün ardından Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri son buldu.

 

Haber / Buse SERİN