Ülke ekonomisine 5,4 milyon TL katkı sağlanacak

Devlet Su İşleri, Edirne Lalapaşa Doğanköy Barajı ve Sulamasında çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte gölette depolanacak su ile 3 bin 860 dekar tarım arazisini

GÜNDEM 15.11.2021 13:31:00 0
Ülke ekonomisine 5,4 milyon TL katkı sağlanacak

Devlet Su İşleri’nden yapılan açıklamada, DSİ’nin Edirne’ye yaptığı yatırımlarla bereketli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiği belirtilerek “Edirne ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” denildi.

 

 

“ÜLKE EKONOMİSİNE YILLIK 5,4 MİLYON TL KATKI SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR”

 

Çalışmaları devam eden Edirne Lalapaşa Doğanköy Barajı ve Sulamasının tamamlanmasıyla birlikte gölette depolanacak su ile 3 bin 860 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağı ifade edilen açıklamada, “Baraj gövde sıyırma kazısı, dipsavak kondüvisi, enjeksiyon imalatları ve gövde dolgusunun yüzde 87’si tamamlandı, 2 bin 500 dekar alanın sulanmasını sağlayacak cazibeli sulama hattında 2 km’lik kısmının borularının temin edilerek döşendi. Gövde dolgusu ve sulama şebekesi imalatlarına devam ediliyor.  Temelden yüksekliği 31,50 metre ve su depolama kapasitesi 1 milyon 600 bin metreküp olan Edirne Lalapaşa Doğanköy Barajı ve Sulamasının tamamlanması ile 2021 yılı birim fiyatları ile dekar başına bin 400 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 5,4 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor” bilgisi verildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU