Marmaraereğlisi'nde ağaçlandırma seferberliği

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ''Geleceğe Nefes ol'' kampanyası kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Marmaraereğlisi'nde de Türkmenli Mesire Alanı'nda fidan dikim etkinliÄ?

GÜNDEM 12.11.2021 18:20:00 0
Marmaraereğlisi

Fidan dikimi etkinliğine MArmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Belediye Başkanı Hikmet Ata, AK Parti İlçe Başkanı Muhammed Gökmen, MHP İlçe Başkanı Musa Sarıaydın, Belediye Başkan Yardımcıları Sinem Özüpek ile Hüseyin Özdemir, Türkmenli Mahallesi Muhtarı Mümin Somuncu ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Bugün burada 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde, ağaç dikimi seferberliğinde sizlerle bir araya geldik. Bu güne gelmeden önce belediyemizin başlatmış olduğu ‘’Benim Çevrem, Benim Ağacım’’ projesinden bahsetmek istiyorum. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu ‘’Benim Çevrem Benim Ağacım’’ projesi kapsamında; İlçemiz okullarında eğitim gören öğrencilere, günümüzün önemli sorunlarından biri olan, ‘’İklim değişikliği ve Çevre Kirliliği’’ konularında, öğrencilerimize eğitimler verildi. Sonrasında, kendilerine üzerinde isimlerinin yazılı olduğu fidanlar hediye ettik. ‘’Benim çevrem, benim ağacım’’ projemiz kapsamında bugün; ‘’11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde’’, tüm öğrencilerimizin üzerinde isimlerinin yazılı olduğu fidanları, toprakla buluşturmalarını ve fidanlarının ağaca dönüşümlerini takip etmelerini istiyoruz” dedi.

 

“GELECEK NESİLLERİMİZ DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE’DE BÜYÜSÜN”

 

Başkan Ata, gelecek nesillere daha yeşil bir Marmaraereğlisi bırakmak istediklerini ifade ederek “Amacımız, ilçemizi yeşillendirmek, çocuklarımızı, gençlerimizi ve öğrencilerimizi çevre konusunda bilinçlendirmektir. Gelecek nesillerimiz çocuklarımızla birlikte, bu anlamlı günde bir ülkenin nefesi olan ormanların, bir tanesini ilçemize kazandırıyoruz. Gelecek nesillerimiz çevre bilinciyle daha yeşil bir Türkiye’de büyüsün” dedi. Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Milli Ağaçlandırma Günü’nde böylesine anlamlı bir etkinliği gerçekleştirdiği için Marmaraereğlisi Belediyesi’ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından 500 fidan toprakla buluşturuldu.

 

Haber / İrem BANÇO