201 bin fidan toprakla buluşturuldu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Kırklareli'nde 201 bin fidan toprakla buluşturuldu. Etkinliğe canlı bağlantı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

GÜNDEM 12.11.2021 18:06:00 0
201 bin fidan toprakla buluşturuldu

Fidan dikimi sonrası açıklama yapan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım 2019 yılından beri her yıl fidan dikim sayımızı katlayarak arttırıyoruz. Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son yıllarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla ülke genelinde uygulanan geleceğe nefes etkinlikleri ile bugün ilimizde 201 bin fidanı toprakla buluşturduk. Hedefimiz bir sonraki etkinlik zamanına kadar ilimizde 1 milyonun üzerinde fidanı toprakla buluşturmak” dedi.

 

ÜRETİM AŞAMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI

 

"Geleceğe Nefes" fidan dikim etkinliği sonrası Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Vali Bilgin, Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Bölge Müdürleri ve beraberindekiler ile birlikte, Marmafarm Sera Tesislerini gezerek, incelemelerde bulundu ve üretim aşamaları hakkında bilgi aldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU