Proje başvuruları başladı

Tekirdağ İŞKUR'dan yapılan açıklamada "Engelli ve Eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve

GÜNDEM 12.11.2021 17:48:00 0
Proje başvuruları başladı

Verilecek desteğin amacının engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak olduğu belirtilen açıklamada “Başvuru Rehberi ve formuna göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal taraflardan, temsilcilerden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecek” ifadelerine yer verildi.

Desteklenecek projeler şu şekilde açıklandı: “Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine ilişkin projeler, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,  engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyona yönelik projeler, ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği Korumalı İşyeri Desteğine yönelik projeler”

 

BAŞVURULAR ONLİNE OLARAK YAPILACAK

 

Tekirdağ İŞKUR’dan açıklamada engelli kendi işini kurma başvurularında, Komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde, başvuru sahibinin talep etmesi halinde, karşılanabilecek maliyetlerle ilgili de bilgi verilerek, “Kuruluş İşlem Desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 5 bin TL. İşletme Gideri Desteği: Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla yüzde 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 15 bin TL. Demirbaş Desteği: Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 45 bin TL. Eski Hükümlü kendi işini, kurma başvurularında, Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından yapılan başvuru sonrasında bütçe imkanları doğrultusunda kaynak tahsis edilmesi uygun görülen projelere vergiler dahil en fazla brüt asgari ücretin 15 katına kadar kurulacak işyeri için gerekli olan ve sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyet giderlerini kapsayan “kuruluş desteği” verilecek. Engelli kendi işini kurma için proje başvuruları, 3 Aralık tarihi saat 23.59’ a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapılacak. Diğer proje teklifleri, 3 Aralık 2021 tarihi mesai saati sona erene kadar Türkiye İş Kurumunun her ilde kurulu bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya Hizmet Merkezlerine, ilimizde Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne, Çorlu veya Çerkezköy Hizmet Merkezlerine bir (1) asıl ve bir (1) kopya olarak elden verilecek veya posta yoluyla posta ile gönderilecek. İl Müdürlükleri veya hizmet merkezlerine yapılmayan başvurular dikkate alınmaz. Başvuru süresinden sonra Kuruma ulaşan projelerin postaya verilme tarihleri dikkate alınır. İl Müdürlüğü tarafından yapılacak şekil incelemesinde eksikliği olan projelere 31 Aralık 2021 tarihine kadar süre verilerek tamamlaması istenecek” denildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ