Şarköy'de zeytin hasadı

Şarköy Mürefte Mahallesi'nde zeytin hasadı yapıldı. Hasada Vali Aziz Yıldırım, Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hak

GÜNDEM 12.11.2021 17:34:00 0
Şarköy

Zeytinlikte üreticilerle sohbet ederek zeytin hasadının bol ve bereketli geçmesini temenni eden Yıldırım, başka bir zeytinliğe uğrayarak zeytin hasadı yapan kadın çiftçilerle de görüştü.

 

41 BİN DEKAR ALANDA YETİŞTİRİLİYOR

 

Tekirdağ’da sadece Şarköy’de 41 bin dekar alanda yetiştirilen zeytinlerin daha ziyade sofralık olarak yetiştirildiği, zeytin alanlarının yüzde 90’ının sofralık çeşitlerden oluştuğu belirtildi. Yapılan bilgilendirmede “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından zeytin hastalık ve zararlıları ile mücadele için zeytin üreticileri düzenli olarak SMS sistemi ile bilgilendirilmiş, ilçe genelinde belli Mahallerde kurulan feromon tuzakları ve erken uyarı sisteminden alınan verilerle zeytin güvesi ve zeytin sineği popülasyonları takip edilmiş, hastalık ve zararlı yönünden önemli bir sorun yaşanmamıştır” denildi.

 

 

ZEYTİN YAĞHANESİ’NİN AÇILIŞINI DA YAPTI

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Mürefte Mahallesi’nde yeni kurulan İbrahim Şen’e ait Zeytin Yağhanesi’nin açılışını da yaptı. Kurdele kesiminin ardından düğmeye basarak makineleri çalıştıran Vali Yıldırım, yağhanenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Sonrasında fabrikayı gezen Vali Yıldırım, fabrika hakkında ve zeytinyağı üretim süreci ile ilgili bilgi aldı.

 

haber / Şaban KARDEŞ