Bugün, yarın ve daima sonsuz saygı ve özlemle

Bağımsızlığımızın mimarı, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece bedenen aramızdan ayrılışının 83. yılında ülkemiz genelinde olduğu gib

GÜNDEM 10.11.2021 16:40:00 0
Bugün, yarın ve daima sonsuz saygı ve özlemle

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı, Belediye Meydanı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Törene; Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

 

Kapaklı Kaymakamlığı ve Kapaklı Belediyesi’nin çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde Ata’mızın manevi huzurunda 2 dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu. Saygı Duruşuna siren seslerinin yanı sıra araçlar da korna sesleri ile eşlik etti. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak, bayraklar yarıya indirildi.

 

 

“KURTULUŞ SAVAŞI’MIZIN BAŞKOMUTANI”

 

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Aykut Bakar, “Bugün burada Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83. yıl dönümü münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onunla birlikte ahirete irtihal etmiş tüm kahramanlarımızı, gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“ATA’MIZIN EN BÜYÜK MİRASI”

 

“Milli mücadele zaferimiz bütün işgal ve sömürge altındaki coğrafyalar özelinde kazanılmış zaferdir” diyen Bakar, “Bu zaferimiz akabinde ülkemiz tam bağımsızlığını ilan ederek Cumhuriyet’i kurmuştur. Cumhuriyet Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük mirastır. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

ORATORYO GÖSTERİSİ SAHNELENDİ

 

Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Aykut Bakar’ın konuşmasının ardından Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri 10 Kasım özel oratoryosu ve koro gösterisi sahneledi. Gösterilerin ardından 10 Kasım konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

 

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, resim yarışmasında birinci olan İrfan Fatma Mandalı İlkokulu öğrencisi Ecesu Yalçın, şiir yarışmasında birinci olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Emre Kaan Bozkurt ve kompozisyon dalında birinci olan Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Talha Yasin Çalan’a ödüllerini verirken, resim yarışmasında ikinci olan Gazi Ortaokulu öğrencisi Ecrin Yılancı, Seyfettin Koçak Ortaokulu öğrencisi Utku Özşen, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ekin Koç plaketlerini Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’den, resim yarışmasında üçüncü olan İsmet İnönü İlkokulu öğrencisi Nilsanur Uğurlu, şiir dalında üçüncü olan Bahçeağıl Ortaokulu öğrencisi Berrak Şener ve kompozisyon dalında üçüncü olan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğba Nur Aydın ise plaketlerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’dan aldı. Öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından anma programı sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN