"Öğrencilerimizin güvenlikleri bizim açımızdan çok önemli"

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Güvenliği Toplantısı, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Yıldırım, "Hepimiz, öğrencilerden ke

GÜNDEM 10.11.2021 15:39:00 0

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve okul aile birliği başkanları katıldı.

 

PROJE FAALİYETLERİ AKTARILDI

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla’nın okullarda alınan tedbirlerle ilgili sunumuyla devam etti. Daha sonra “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi hakkında bilgilendirici bir sunum yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen En İyi Narkotik Polisi Anne projesi kapsamında yapılan faaliyetler aktarıldı. 

 

EMNİYET TEDBİRLERİ SUNUMLA ANLATILDI

 

Daha sonra Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde Görevli Polis Memuru Caner Gedik, okullarda alınan trafik güvenliği tedbirleri ile ilgili bilgilendirici sunum yaptı. Sonrasında Komiser Nersan Ersan okul güvenliği kapsamında alınan emniyet tedbirleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

 

 

“ÖĞRENCİLER HEPİMİZİN EVLADIDIR”

 

Gerek okullarda gerekse okul çevrelerinde gerekli tedbirleri aldıklarını kaydeden Vali Aziz Yıldırım, “Okul güvenliği denildiği zaman öğrencilerimizin güvenliğini esas alıyoruz. Onlar, bizim geleceğimizdir. Öğrenciler hepimizin evladıdır. Hepimiz, öğrencilerden kendimizi sorumlu tutuyoruz. Onun için onların güvenlikleri bizim açımızdan çok önemlidir. Okul çevresinde öğrencilerimize zararı olabilecek kişilerle mücadele ediyoruz ama sizlerde gerek okul idaresi olarak gerek okul aile birliği olarak hatta veliler olarak bizim göremediğimiz, duyamadığımız bir şeyler varsa bize söylemenizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

SORULARI YANITLADILAR

 

Ardından Vali Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, okul aile birliği başkanlarının sorularını yanıtladılar.

 

Haber / İrem BANÇO