Tekirdağ'da saha tatbikatı yapılacak

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AB Modex-TR-Tekirdağ Saha Tatbikat Alanları'nı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Yetkililer, 10-15 Kasım'da Tekirdağ'da AB MODEX-TR-Tekirdağ Saha Tatbikatı yapılacağ?

GÜNDEM 10.11.2021 15:25:00 0
Tekirdağ

Vali Yıldırım’a incelemelerinde Vali Yardımcısı Murat Eren, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, AFAD İl Müdürü Recep Erol eşlik etti.

 

KABİLİYETLER TEST EDİLİYOR

 

AB Sivil Koruma Mekanizması tarafından muhtemel afet ve acil durumlarda, ülkede gelecek Uluslararası Arama Kurtarma ve Acil Yardım ekiplerinin ülkeye giriş prosedürleri, ulaşım imkanları ve zaman ölçümü, acil durumlara ortak müdahale, iletişim, haberleşme ve bilgi sistemlerinin kullanımı, kendi kendine yeterlilik ve ulusal ekiplerle birlikte çalışabilme kabiliyetleri, ekipler arası koordinasyon, eğitim, tatbikat ve deneyim kazanımı gibi konularda imkan ve kabiliyetlerini test etmek maksadıyla modül tatbikatlar devam ediyor.

 

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Modül tatbikatlar kapsamda 10-15 Kasım’da Tekirdağ'da AB MODEX-TR-Tekirdağ Saha Tatbikatı yapılacak. Yetkililerden tatbikat hakkında bilgi alan Vali Yıldırım, tatbikatta görevli personele başarılar diledi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ