"Atatürk, bütün insanlığın sevgisi ve saygısını kazanmış bir liderdir"

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83'üncü yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı. Vali Y

GÜNDEM 9.11.2021 13:59:00 0

“Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıl dönümünde bir kez daha şükranla anmaktayız” diyen Vali Yıldırım, hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk’ün, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik ettiğini belirtti.

 

“BÜTÜN İNSANLIĞIN SEVGİSİNİ VE SAYGISINI KAZANMIŞ BİR LİDERDİR”

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; övgüye değer birçok meziyeti şahsında toplamış büyük bir devlet adamı olduğunu dile getiren Yıldırım, “Atatürk, iyi bir asker olmasının yanında ileri görüşlü, gerçekçi, sabırlı, disiplinli, idealist, aydın düşünceli ve çok yönlü olması sayesinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun ardından pek çok devrim, yenilik ve reforma imza atmıştır. Atatürk, icraatları ve karakter özellikleri ile sadece Milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir” dedi.

 

“FİKİRLERİNİ ANLAMA GÜNÜ OLARAK İDRAK EDİYORUZ”

 

“Türk Milletinin istiklaline ve istikbaline adanan 57 yıllık ömrün sona erdiği 10 Kasım’ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anlama günü olarak idrak ediyoruz” diyen Vali Yıldırım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir” diyerek duygularını, fikirlerini anlamanın önemini vurguladığını ifade etti.

 

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük idealinin, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bugün, bizler de Atatürk'ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine bağlı kalarak, ülkemizi güçlendirmek, milletimizi barış, huzur, güven ve refah içinde yaşatmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle, İstiklal Savaşı’mızın Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Millî Mücadele’mizin tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi. Vali Yıldırım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır” sözüne de vurgu yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU