Helvacıoğlu: Keşan'ın gelişimini engelleyemeyeceksiniz

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, düzenlediği basın toplantısında, belediye eski hizmet binasının yıkımıyla ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğ

GÜNDEM 9.11.2021 13:45:00 0
Helvacıoğlu: Keşan

Basın toplantısında Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Nuran Uslu, Bülent Günsal, Tahir Özçınar ve Ali Ünal ile ilgili personel de hazır bulundu.

 

“KEŞAN BELEDİYESİ’NDE 30 YILLIK TALANI BİZ ENGELLEDİK”

 

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun Keşan Belediyesi eski binasının yıkımı ile ilgili “Keşan, belediyenin yönetimiyle Türkiye’ye rezil olmuştur” şeklindeki sözlerine değinen Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi, 30 ayda Türkiye’ye rezil olacak hiçbir şey yapmamıştır. Bunun altını çiziyorum. Keşan Belediyesi olarak orada talanı biz engelledik. Keşan Belediyesi’nde 30 yıllık talanı biz engelledik, 30 yıldır talan olmuş Keşan Belediyesi. Talan olsaydı yaptığımız bu işler olmazdı. Bu yollar olmazdı, 30 ayda yaptıklarımız, 30 yılda yapılanlara eşit olmazdı. Bizler Keşan Belediyesi’nin talanını engelledik bu 30 ayda. Okan Bey’e de sesleniyorum; sen rezillik görmemişsin. Önce aynaya bak rezilliğinin hesabını ver. Bize çamur yapışmaz” dedi.

 

“KEŞAN’IN GELİŞİMİNİ DURDURAMAYACAKSINIZ”

 

“Belediyeciliğin ne olduğunu biz vatandaşımıza gösteriyoruz” diyen Helvacıoğlu, “O yüzden talanı aynaya bakarak Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerine sor. Bunu söylemek istiyorum. Keşan Belediyesi 30 ayda Türkiye’ye rezil olacak hiçbir şey yapmamıştır. Talanı engellediğimizi yeniden belirtmek istiyorum. 2013 yılı, Keşan Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Partisi yönetirken basında yer alan ‘Talan Tavan Yaptı’ başlığı ile Keşan Keşan olalı böyle yağma görmedi. Tavandan düşenler, hastanelik olanlar, eski hal binasının çatısından düşenler, asıl rezillik buydu buydu. Ama Okan Bey siyaseti becermeye çalışıyor, beceremiyor da. Okan Gaytancıoğlu ve Recep Pekcan’a sesleniyorum; Keşan’ın gelişimini durduramayacaksınız. Okan Bey meclise de götürse, Recep Pekcan mikrofon alıp sokaklarda da gezse, Keşan’ın gelişimini engelleyemeyeceksiniz. Bırakın Okan Bey’i, Kemal Kılıçdaroğlu gelse Keşan’ın gelişimini engelleyemez” şeklinde konuştu.

 

“KEŞAN’I GASPA SOKAN BİZ DEĞİLİZ”

 

Açıklamasının devamda Keşan Belediyesi eski hizmet binasının yıkım süreci anlatan Başkan Helvacıoğlu, “Eski belediye binasındaki kiracılarımızın 617 bin TL borcu var. 2 yıldır ortalama kira ödenmemiş. Kirası ödeyen esnafımız var mı? Var. Ama provokatörler burada da söz sahibi olmuş, ‘neden kira ödüyorsunuz, ödemeyin’ diyenler olmuş. Dükkanlarını boşaltmak için niye bugünü bekliyorlar? CHP’ye İYİ Parti’ye, siyasi malzeme çıkacak. Onlar bizim de esnafımız. 2 yıldır kira ödemeyenler, Keşan Belediyesi’nin suyunu, elektriğini kullanan kiracı var. Keşan’ı gaspa sokan biz değiliz. Göreve geldiğimizde Keşan’ın mallarını gasp eden bir yönetim anlayışının oluşmuş olduğunu gördük. 700 dükkânı gasp etmişler gasp, biz bunları temizlemeye çalışıyoruz. Esnaftan değil, esnafla işimiz yok. Keşan halkını mağdur etmemek için uğraşıyoruz. Binanın durumu kötü diye CHP’liler eski belediyeden 3-5 sene önce kaçmışsınız. Buraya gelmişsiniz. Eski belediye işe yarasa önce siz kaçmazdınız, eski belediye işe yarasa depreme dayanıklı olsa siz buraya gelmezdiniz. Eski belediyeden kaçar gibi Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksine gelmişsiniz buraya. Buraya da ucube bir bina yapmışsınız. Eski binanın şu andaki hali bile bu binadan daha güzel. İşe yaramayan bir kompleks yapmışsınız. Buraya belediye diye ucube bir bina yapmışsınız. 30 ayda yaptıklarımızı 30 yılda yapamıyorsunuz. Esnafla bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar” dedi.

 

“NEDEN PROVOKATÖRLERE İNANDINIZ?”

 

Keşan Belediyesi eski hizmet binasının deprem analiz raporunun, 2020 yılının Mart ayında kendilerine geldiğini dile getiren Helvacıoğlu, “Mart 2020’da deprem analizi raporu geldi. Avukatımız tarafından20 Ocak’ta tebligat yapıldı. ‘15 Haziran’a kadar oturun’ dedik. Gelen raporun ardından buradaki esnafımıza süre verdik. Sonrasında toplantılar yapıldı. İlgili birimlerimiz ve belediye avukatımız tarafından tebligatlar yapıldı. Esnaflarımızın bizzat bilgisi olması açısından resmi imzalar ile tahliye 20 Ocak 2021’de iletildi. Burada bulunan 48 esnafımızın büyük bir bölümü zamanında burayı terk etti. 48 esnafımızın büyük bir bölümü çıktı.5 esnafımız kaldı. Bazı esnaflarımız çıkmakta geç kaldı. Biz yine de süreyi uzatarak buradaki kalan esnaflarımızı uyararak elimizden geleni yaptık. Vicdanen ve kalben tüm süreçte esnafımıza yardımcı olduk. Çözüm üretmeye çalıştık. Biz üst katları toplarlarken, eksiklikler ya da olumsuzluklar oldu. Esnafımızın dükkanlarını boşaltmadık, Köşk Düğün Salonu’nu boşalttık.  Neden Keşan Köy garajı veya eski itfaiye binasının yıkımlarında polis gelmedi? Neden provokatörlere inandınız?” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ