Karababa'ya Güneş Enerji Santrali kurulacak

Hayrabolu'nun Karababa Mahallesi'nde yapılacak olan Güneş Enerji Santrali'nin kurulacağı araziye giden Belediye Başkanı Osman İnan, "Tüm dünya biliyorsunuz yeşil enerjiye dönmekte. Elektriğ

GÜNDEM 8.11.2021 13:19:00 0
Karababa

Hayrabolu Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan ve Karababa Mahallesi’ne kurulacak olan "Güneş Enerji Santrali" (GES) projesinin çalışmalarını sürüyor.

 

“BELEDİYEMİZE GELİR ELDE EDECEĞİZ”

 

Projenin hayata geçirileceği Karababa Mahallesi’ndeki araziye giden Belediye Başkanı Osman İnan, “Karababa Mahallemizin çıkışındaki arazide Güneş Enerjisi Santrali kurmak istiyoruz ve buradan elde edeceğimiz elektrik ile de hem belediyemizin elektrik ihtiyacını karşılayacağız hem de fazlasını satarak belediyemize gelir elde edeceğiz. Neden buradayız? 5 Kasım Cuma günü yapılan meclis toplantımızda bahsi geçen ve satışı düşünülen dükkanların satışından elde edeceğimiz bedel ile buradaki santralin kurulumuna katkı sağlama kararı almıştık. Böylelikle belediyemizin daha az kredi almasıyla ve daha kazançlı çıkmasıyla sonuçlanacak bir girişim gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

“TÜM DÜNYA YEŞİL ENERJİYE DÖNMEKTE”

 

Tüm dünyanın hızla yeşil enerjiye döndüğünü belirten Başkan İnan, “Tüm dünya elektriği rüzgârdan ve güneşten elde etme yoluna doğru hızla ilerlemekte. Bütün araç gereçlerimiz de önümüzdeki 10 yıl içerisinde elektrikli olacak, bunu hepimiz biliyoruz. Bu yol da biz de belediye olarak bir vizyon proje geliştirme çabasındayız. Projemizin bütün aşamalarını atlattık, sadece ihale ve finans aşamasında biraz sıkıntılarımız var. Bu dükkanlarımızı satarak burada Güneş Enerjisi Santralimizi (GES) yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN