Belediyeden üniversiteli öğrenciler için proje

Süleymanpaşa Belediyesi, üniversite okumak için Tekirdağ'a gelen öğrencilere Süleymanpaşa'nın tarihi ve kültürel değerlerini öğrenme fırsatı sunmak amacıyla 'Üniversiteliler Teki

GÜNDEM 7.11.2021 18:09:00 0
Belediyeden üniversiteli öğrenciler için proje

Proje kapsamında; Namık Kemal Üniversitesi’nde öğrenim gören üniversite öğrencileri, Süleymanpaşa Belediyesi Gönül Elçileri ekiplerinin rehberliğinde Süleymanpaşa’nın tarihi ve kültürel mekânlarını, müzeleri ziyaret ederek bilgi alıyor.

 

RUMELİ İSKELESİ’NDE SONA ERDİ

 

Proje ile ilk etapta Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi olan 40 kişilik grup, Rüstem Paşa Camii ve Tarihi Bedesten başta olmak üzere; Namık Kemal Evi, Tarihi Belediye ve Valilik binaları, Etnografya, Rakoczi Müzeleri ile Süleymanpaşa Belediyesi bünyesindeki müzeleri ziyaret etti. Gezi programı, Rumeli İskelesi’nde öğrencilere sunulan ikramlarla sona erdi.

 

 

DEVAM EDECEK

 

Üniversiteliler Tekirdağ’ı Geziyor etkinliğinin düzenli olarak süreceğini kaydeden yetkililer, yaşadıkları şehirlerden Tekirdağ’a eğitim için gelen öğrencilerin Süleymanpaşa’da gezilip görülecek yerleri tanımalarının sağlanarak memleketlerine döndüklerinde Tekirdağ’ın birer elçisi olarak şehrin tanıtımına katkı yapmalarına olanak sağlanacağını ifade etti.

 

Haber / İrem BANÇO