Edirne Belediye Meclisi toplandı

Edirne Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Belediye Meclisinde 2'si gündem dışı olmak

GÜNDEM 7.11.2021 18:01:00 0
Edirne Belediye Meclisi toplandı

Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Geçtiğimiz hafta İskoçya'nın Glasgow kentinde Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla iklim değişikliği ile ilgili uluslararası bir toplantı yapıldı. Toplantıya Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen Sayın Murat Kurum da katıldı. Bizim de stratejik planımızda biri gündem, biri gündem dışı olmak üzere iki değişiklik önerimiz var. Bir tanesi daha önce meclis kararı aldığımız 2022 Edirne Yılı ile ilgili bir değişiklik. Bir diğeri de iklim değişikli ile ilgili yapmamız gereken çalışmalarla ilgili bir stratejik plan değişikliği” dedi. Gürkan, söz konusu iki maddenin birleştirilmesi ve gündemin ikinci maddesi olarak görüşülmesini talep ederken, Gürkan’ın talebi oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

“ATIK TESİSİNDE YAPTIĞIMIZ GİBİ DEĞERLENDİRMEYİ DÜŞÜNDÜK”

 

Toplantıda Edirne Belediyesi’ne ait Kimyalar Mevkii’nde bulunan imar planında akaryakıt servis istasyonu olarak, belirlenen taşınmazın 29 yıllığına sınırlı ayni hak edilmesi konusu da görüşülürken, Başkan Gürkan, “Kimyalar mevkiinde mevcut imar planında 2 adet benzinlik yerimiz vardı. Birini 3 yıl önce falan sattık. Bunu niye satmıyorsunuz? Sonra belediyenin hiçbir geliri olmuyor. Bunu hem kira hem cirodan pay alarak, tıpkı katı atık tesisinde yaptığımız gibi değerlendirmeyi düşündük. Belediyenin malı belediyede kalır. Bizden sonrakilerde buradan gelecek gelirle işlerini yaparlar” dedi. İlgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

 Toplantıda Gazeteci, Yazar Ayhan Tunca’nın, MHP İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Önder Erdem ve Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Sorumlu Müdürü İsmail Aslan’ın isimlerinin kentte uygun görülen herhangi bir cadde ve sokağa verilmesi konusu Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’na havale edildi. 

 

Haber / İrem BANÇO