Helvacıoğlu'ndan 2. el eşya bağışına davet

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi tarafından Atatürk Parkı'nda açılan 2. El Eşya Çadırında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Helvacıoğlu,

GÜNDEM 5.11.2021 17:08:00 0
Helvacıoğlu

Toplantıda konuşan Helvacıoğlu, vatandaşların 2. el eşyalarını direkt olarak Keşan Belediyesi İtfaiyesi alanındaki merkeze getirebilecekleri gibi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nü de arayarak verilecek eşyaların müdürlük personeli tarafından evlerden alınabildiğini belirtti.

 

“İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞMAK KADAR GÜZEL BİR HİZMET YOK”

 

Sosyal belediyecilik anlamında öncü çalışmalar ortaya koyduklarını kaydeden Helvacıoğlu, “Bu anlamda sosyal mağazacılık anlayışını da tüm vatandaşlarımız ile birlikte geliştirmeye devam ediyoruz. “Paylaşmak güzeldir” dedik ve ikinci el eşya çadırımızı kurduk. Vatandaşlarımızca bağışlanan kullanılabilir durumdaki eşyaları bu çadırdan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Kıymetli hemşehrilerim, sosyal hizmet çadırımız ile ilgili dikkat çekmek istediğim en önemli konu şudur; sizin önemsemediğiniz bir eşya, başka biri için hayati önem taşıyor olabilir. Bunu göz ardı etmeden tüm vatandaşlarımızı ikinci el yardımlara destek vermeye davet ediyorum. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz, sosyal belediyecilik uygulamaları ile ilgili önemli çalışmalara imza atıyor. Kullanılmayan eşya yardımları da bu çalışmalardan yalnızca biri. Gerçek anlamda bir ihtiyaç sahibine ulaşmak kadar güzel bir hizmet yoktur. Ben destek veren ve paylaşan herkesi kutluyorum” dedi.

 

 

“KEŞAN’IN SOSYAL ANLAMDA SİMGESİ HALİNE GELDİ”

 

Göreve geldikleri günden bu yana 200 binin üzerindeki kullanılabilir eşyayı ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile buluşturduklarını kaydeden Helvacıoğlu, “Birimimize kadın-erkek, yaşlı-çocuk kıyafeti ile ayakkabısına kadar hatta oyuncağa ve ev eşyasına kadar her şey bağışlanabilir. Bağışlanan her ürün yıkanıp, ütülenip kullanılabilir hale getirildikten sonra, mağaza düzeninde kurulmuş birimimizde, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Hem ihtiyaç sahiplerine hem de ihtiyaç fazlası olan vatandaşlarımıza sesleniyoruz; eğer verilecek eşyayı kendimiz de çekinmeden giyebilecek durumdaysak lütfen bağışlayalım. Daha da çok ihtiyaç sahibine ulaşmak için vatandaşlarımız ile birlikte gayretli çalışmalara devam edeceğiz. Kullanılmayan eşya çadırımız, örnek bir birliktelik ile Keşan’ın sosyal anlamda simgesi haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ