AB projelerinde birlikte hareket edecekler

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile 2021-2027 dönemi Avrupa Birliği proje programlarında birlikte hareket etme kararı aldıklarını açıklayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne'ye yılda 5,5

GÜNDEM 5.11.2021 11:26:00 0
AB projelerinde birlikte hareket edecekler

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantı yapıldı. Toplantıda doğa, kültür, turizm, gastronomi, çevre, iklim değişikliğine uyum, kadın emeğini değerlendirme projeleri, meslek edindirme, ömür boyu öğrenme konularında yol haritası belirlenerek, hedefler konuşuldu.

 

“YOL HARİTASI ÇİZDİK”

 

Avrupa Birliği’nin 2021-2027 programlarında açılacak proje teklif çağrılarının Keşan TSO ile birlikte ortak bir şekilde takip edileceğini, gerekli noktalarda yardımlaşacaklarını, gerekli noktalarda da yabancı ortaklar bulacaklarını belirten Başkan Gürkan, “Yeni turizm destinasyonları yaratmak ve çalışmalara yön vermek adına bir yol haritası çizdik. Keşan, İpsala, Enez. Bu coğrafyada, bu bölgede yaşayan tüm insanlara, ayrımsız tüm insanlara daha konforlu bir yaşamı, daha refah seviyesi yüksek bir yaşamı daha mutlu bir yaşamı nasıl sağlayabiliriz, bunun çalışması içerisinde olduk. Şimdi bunları realize edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

“2022 YILINI EDİRNE YILI İLAN ETTİK”

 

“Benim heybemde ne varsa Keşan’ın, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın, onların heybesinde ne varsa Edirne Belediyesi’nin, Edirne halkının” diyen Başkan Recep Gürkan, “Belki yeni destinasyonlar yaratacağız. Edirne’nin turizm potansiyelini burada niye kullanmayalım. Biz Edirne’de çok fazla sayıda etkinlik yapıyoruz. Özellikle 2022, tüm bölgenin kurtuluşunun 100. yılı. Biz Edirne Belediye Meclisinde 2022 yılını Edirne Yılı ilan ettik. Yarın meclisimizde stratejik plan değişikliği görüşülecek. Komitelerimizi oluşturduk. Edirne’de yaptığımız etkinliklerde Edirne Tava Ciğer’inin yanına niye Keşan Satır Eti’ni koymuyoruz. Edirne’ye yılda 5,5 milyon turist geliyorsa, bunun en azından yarısı niye Keşan’ın ortak değerlerini, İpsala pirincini, Keşan Satır Eti’ni tanımasın. Turizm ve ekonomik anlamda da yeni destinasyonlar ortaya çıkararak, bunları bölgesel hale getirmek istiyoruz. Bunları yapacağız, bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.    

 

“TECRÜBE VE BİLGİLERİNDEN YARARLANACAĞIZ”

 

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı da, Edirne Belediyesi’nin tecrübelerinden ve bilgilerinden yararlanacakları için mutlu olduklarını belirterek, desteklerinden dolayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.

 

Haber / Buse SERİN