Çetin: Kapaklı'yı, Çerkezköy siyasetinden kurtarmak gerekiyor

Kapaklı Belediyesi tarafından kısa bir süre önce hizmete giren Aşevi'nin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı'yı daha iyi,

GÜNDEM 4.11.2021 17:54:00 0
Çetin: Kapaklı

Kapaklı Belediyesi tarafından kısa bir süre önce hizmete giren Aşevi’nin tanıtımı, önceki akşam saat 19.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Aşevi’nin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen yemeğe Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Kapaklı Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Ramazan Tahir Eke, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş insanları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Ramazan Tahir Eke, müdürlüğün 1 Ocak 2021 tarihinde kurulduğunu belirtti. Kısa sürede Kapaklı’da binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Eke, imkanlar dahilinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşmaya devam edeceklerini ifade ederek “Müdürlüğümüz bünyesinde Aşevi, Kariyer ve İstihdam Masası, Sevgi Eli Yardım Mağazaları ve daha birçok hizmet ile vatandaşlarımıza dokunmaya gayret ediyoruz. Bu yolda bizden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mustafa Çetin ve siz kıymetli iş insanlarımıza teşekkür ederim” dedi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de 1986 yılında 2 bin nüfusla Kapaklı’nın belde belediyesi olduğunu, 2014 yılında da ilçe olduğunu anımsatarak, “Kapaklı yeniden kendi potansiyeliyle büyümeye, gelişmeye devam ediyor” dedi. Hiç kimsenin siyasi görüşüne bakmaksızın, memleket ayrımı yapmaksızın, Kapaklılı bilincini ortaya koyarak ‘Kapaklı’nın sorununu nasıl çözeriz, Kapaklı’nın gelişimini ve değişimini nasıl gerçekleştirebiliriz’ arayışına girdiklerini ifade eden Çetin, görevdeki ilk 18 ayının yorucu geçtiğini belirterek “Çünkü belediyenin içerisindeki alışkanlıkları değiştirmek kolay olmadı. Geldiğimiz noktada belediyemizin içine geldiğiniz zaman sizi karşılayan birimler, ilgili birimlere yönlendiren ve ilgili müdürlüğün performansını denetleyen takip eden bir yapıyı oluşturduk” dedi.

 

 

“KAPAKLI’NIN HAKKINI ARAMAYA ÇALIŞIYORUZ “

 

Her ortamda, her platformda Kapaklı’yı savunarak Kapaklı’nın hakkını aramaya çalıştıklarını söyleyen Çetin, “Kapaklı, değil Tekirdağ’ın, Trakya’nın en zor ilçesi. Kapaklı’da hızlı büyümeyle beraber birçok konuda önemli sıkıntılar ve problemler var. Eğer siyasi çekişmelerle, kısır kavgalarla, kendi egolarımızı tatmin etmek için mücadele edersek en büyük kötülüğü Kapaklı halkına yaparız. Kapaklı halkının birlik beraberliğe, çözüm üreten kadrolara, gelişen ama gelişirken de adaleti ortaya koyan bir yapıya ihtiyacı var” dedi.

 

“DÜĞMELER BAŞTAN YANLIŞ İLİKLENMİŞ”

 

İmarla ilgili de konuşan Belediye Başkanı Çetin, “Özel imar bir alışkanlık olmuş çünkü Kapaklı’nın imarı baştan yanlış yapılmış, düğmeler baştan yanlış iliklenmiş, yaka bir araya gelmiyor. Bu şehri yeniden inşa etmek için ortak akılla farkındalığı ortaya koymamız lazım. Daha iyi, daha yaşanabilir Kapaklı’yı nasıl sağlarız düşüncesinde olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

 

 

“ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 80’İ KAPAKLI’DA İKAMET ETMİYOR”

 

Kapaklı’ya işçi olarak gelen vatandaşların işini kurduktan sonra Kapaklı’dan göç ettiğini, ilçedeki öğretmenlerin yüzde 80’inin Kapaklı’da ikamet etmediğini, Kapaklı’ya yeni gelen 100 polisin yarıdan çoğunun Kapaklı’da ikamet etmediğini söyleyen Çetin, “Sorunları çözmemiz gereken önemli bir tablo var önümüzde. Biz ulaşabildiğimiz kadar aileye ulaşmaya çalışıyoruz. Biz zaten 15 bin kişiye aşevi, evde bakım hizmeti, hoş geldin bebek hizmeti, sevgi evi mağazaları gibi birçok konuda dokunduk. Nüfusu 150 bine gelen Kapaklı’nın en az yüzde 10’una dokunmak zorundayız. Kapaklı’ya gelen göç kırsaldan geliyor. Biz bunlara dokunmazsak, evlerine girmezsek çocuklarının aç olup olmadığına bakmazsak, ayağında ayakkabısı çorabı var mı bakmazsak çantası var mı ilgilenmezsek o koltuk bana haram diyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BUGÜNDEN BU HESAPLARIN İÇİNE GİRMEYELİM”

 

Siyasetin seçim zamanında yapılması gerektiğini ifade eden Çetin, “Şu anda seçime 30 ayımız var. Bugünden yarına bu hesapların içine girmeyelim. Ben her türlü eleştiriye açığım. Eleştiri bizi dinamik tutar. Kadrolarımızla birlikte eksiklerimizi tamamlarız. Kapaklıda siyaset yapacak arkadaş Kapaklı’da ikamet edecek. Burada çalışan bürokrat isterse Ankara’da otursun. O Ankara’da oturuyorsa Kapaklı’daki siyasetçilerin suçudur bu. Ama siyasetçi önce çamuru, tozu görecek, suya bakacak içiliyor mu diye, fakir fukarayı görecek, bakacak. Kapaklı’nın derdiyle dertlenecek. Çorlu’da, Çerkezköy’de oturmayacak, Kapaklı’da oturacak. Kapaklı bilincini kendi nefsinin önüne koyacak. Ben 2024 hesabı yapmıyorum, ahiret hesabı yaparak görevimi yapmaya çalışıyorum. Belediyede kalite yolculuğunu bir yerlere getirdim” dedi.

 

“KAPAKLI KABUK DEĞİŞTİRECEK”

 

Kapaklı bilincini oluşturmak istediğini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Kapaklı’da termal sıcak su ruhsatı aldık, Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü ile sözleşme yaptık. 1500 metre derinliğinde 70 derece sıcaklığında Trakya’nın en sıcak suyunu bulduk. Oraya yapılacak termal oteller ya da yapılacak termal köy projeleriyle beraber Kapaklı kabuk değiştirecek. Kapaklı’nın ekonomisi değer kazanacak. Yaşam kalitesi yükselecek. Kapaklı’da yaşayacak olan beyaz yakalı diye tabir ettiğimiz yapının da burada kalmasını sağlayacağız. Sıcak suyun bize getirisini 10 yıl sonra farklı göreceğiz” diye konuştu.

 

 

“NE İSTİYORSANIZ YAPMAYA HAZIRIM”

 

Kapaklı’yı daha iyi, daha yaşanabilir hale getirmek için bütün siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, iş adamlarıyla, paydaşlarla bir araya gelmek için hazır olduğunu söyleyen Başkan Çetin, “Ne istiyorsanız yapmaya hazırım. Kapaklı’nın potansiyeli yüksek, coğrafi konumu gayet iyidir. Çerkezköy siyasetinden Kapaklı’yı kurtarmak gerekiyor” dedi. Yıldızkent kavşağının ihalesinin yapıldığını, itiraz sürecinin devam ettiğini söyleyen Çetin, “Kamu İhale Kurumu bir firmanın itirazıyla ilgili gerekçesini çok yakın bir zamanda verecek inşallah, anlaşma yapılıp hızlıca Yıldızkent Kavşağı problemi çözümü başlayacak. Eğer ki Kamu İhale Kurumu itirazı reddederse Aralık ayı gibi, eğer itirazı kabul edip yenilenmesini isterse Ocak sonu gibi ilgili müteahhit firma işin sözleşmesini yaparak işin startını verecek. Hedefimiz 2022 sonu ya da 2023 başı gibi bu projenin tamamlanmasıdır” diye konuştu.

 

ŞİLT TAKDİM EDİLDİ

 

Emlak Konutları ile Bahçelievler Mahallesi arasında bir üst geçit projesinin olduğunu söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Engellilerin de asansör kullanarak geçebileceği bir üst geçit projesi var. Ayrıca ilçemizde 3 dere var, bunların iki tanesi 1.5 kilometre tutuyor. Bunların ıslah edilmesi konusunda talebimiz oldu. Kapaklı’da su sıkıntımız da var. Şu anda kuyularımızdan çıkan suyun kalitesi gerçekten çok kötü. Sistem de içilebilir olmasına uygun değil. Biz bir arıtma sistemi yapılmasını talep ettik. Bir de 2015 yılından beri Kapaklı’ya Engelsiz Yaşam Evi yapılması sözü var onu da dayatıyoruz, ihaleye girildi. İnşallah en kısa sürede yapılır” dedi. Başkan Çetin, iş insanlarına, siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşlarına aşevine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Başkan Çetin’in konuşmasının ardından Aşevi’ne destekte bulunan iş insanlarına şilt takdim edildi.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ