Çerkezköy Meclisi, komisyon raporlarını görüştü

Çerkezköy Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 2'nci oturumu Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş başkanlığında yapıldı. Toplantıda, birinci oturumda komisyonlara havale edilen g?

GÜNDEM 4.11.2021 17:47:00 0
Çerkezköy Meclisi, komisyon raporlarını görüştü

Atatürk Kültür Merkezi’nde bugün saat 15.00’de yapılan toplantıya; Erkan Zümbül, Dilek Köksal, Ömer Güner, Sait Yazı ve Hüseyin Karaca katılmadı.

 

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Meclis toplantısının ikinci oturumu bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilen Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Belediye hissesi hakkındaki yazısının görüşülmesi ile başladı. İlgili gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi. Daha sonra İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun belediye hissesi satışları hakkındaki raporu görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 387 ada 18 nolu parselde bulunan 4 metrekarelik belediye hissesi, Kapaklı Karaağaç Mahallesi 769 ada 3 nolu parselde bulunan 3 bin 31 metrekarelik belediye hissesi, Veliköy Mahallesi 573 ada 6 nolu parselde bulunan 215,17 metrekarelik belediye hissesi, Veliköy Mahallesi 579 ada 1 nolu parselde bulunan 926 metrekarelik belediye hissesi ve Veliköy Mahallesi 587 ada 5 nolu parselde bulunan 745,85 metrekarelik belediye hissesinin satışına ilişkin rapor oy birliğiyle kabul edildi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi 880 ve 298 adalar arasında kalan yola dair 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkındaki yazısı görüşüldü. Komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

 

“ORTADA KAMU YARARI VAR”

 

Gündemin dördüncü maddesinde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün İstasyon Mahallesi 125 ada 1 parsel, 269 ada 9 parsel ve çevresi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı itirazı hakkındaki komisyon raporu görüşüldü. Muhalefetin şerh koyduğu gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Meclis Başkan Vekili Memiş, “Burası hastane yeri. Ortada bir kamu yararı var. Üstelik Çerkezköy’e de yararı olan bir alan. Büyükşehirden de tüm AK Partili arkadaşlarımızın da dahil olmasıyla oy birliğiyle geçmiş bir alan” dedi.

 

“USUL VE ESASLARA AYKIRI”

 

Konuyla ilgili söz alan MHP’li Habip Çelik, “İlçe meclis üyelerinin haberi olmadan tepeden inme bir şekilde nasıl olabiliyor? Ben burada Çerkezköy meclisini yok sayma durumu görüyorum. Hakaret olarak görüyorum” dedi. AK Parti sözcüsü Adem İçli de, “Parsel bazlı uygulama plan değişikliği yapılıyor. Bizim meclisimizde bizim gözetimimizde olması gereken bir konu Tekirdağ Büyükşehir Meclisinde görüşülüyor. Plan değişikliğinin ilçe meclisinin onayı alınmadan usul ve esaslara aykırı yapıldığı aşikardır” dedi. CHP’li Meclis Üyesi Gökay Keleşoğlu da, “Büyükşehir Meclisi de bu kararı alma hakkına sahiptir” ifadelerini kullandı. Komisyon raporu oy çokluğuyla meclisten geçti.

 

 

BAŞKAN AKAY’A YETKİ VERİLDİ

 

Bir sonraki gündem maddesinde Etüt Proje Müdürlüğü’nün “Hayata Destek Projesi” konulu yazısı görüşüldü. Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş, proje hakkında yaptığı bilgilendirmede, “Projenin bütçesi toplam 1 milyon 838 bin 805,34 TL olup; 1 milyon 100 bin TL’si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hibe edilecek. Geriye kalan 738 bin 805,34 TL’si ise projenin eş finansmanı olan Çerkezköy Belediyesi tarafından karşılanacak. 2021 yılı sosyal gelişmeyi destekleme programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansına sunulan ‘Hayata Destek’ isimli projenin kurumumuz tarafından uygulanması; taahhüt edilen 738 bin 805,34 TL tutarındaki toplam eş finansmanın sağlanması; proje yürütümü sırasında proje hesabı açma, proje hesabına para aktarma, bu hesaptan harcama yapma ve oluşacak diğer belgeleri imzalama konularında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yetkilendirilmesi komisyonumuzca oy birliği ile kabul edildi” ifadelerini kullandı. Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, mecliste de oy birliği ile karara bağlandı. Toplantının son gündem maddesinde Zabıta Müdürlüğü’nün “ücret tarifesi” hakkındaki Tarife Komisyonu raporu görüşüldü. 2022 mali yılına ölçü ve tartı aletleri muayene ücretlerinin 75 TL olması yönündeki Tarife Komisyonu raporu da oy birliği ile kabul edildi. Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 1 Aralık Çarşamba günü saat 15.00’da yapılacak.

 

Haber / Buse SERİN