Kitabını Çerkezköylü okurları için imzaladı

Anılarının yer aldığı "Tanınmamış Kişi" isimli ilk kitabını geçtiğimiz yıl okuyucu ile buluşturan Çerkezköy ve Kapaklı'nın tanınan isimlerinden Hayri Varol'un â€?

GÜNDEM 4.11.2021 17:42:00 0
Kitabını Çerkezköylü okurları için imzaladı

 

Düzenlenen imza gününe Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Aydınlık Geleceğin Partisi Genel Başkanı Murat Danacı, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, siyasi parti temsilcileri, bazı meclis üyeleri ile kitapseverler katıldı. İmza gününde konuşan Yazar Hayri Varol, çocukluk ve gençlik yılları ile fabrika tezgahlarında çalıştığı yılları anımsatan Varol, “Bir şeyler başarmak çok güzel bir duygu. Bugün, çocukluğumdaki 6-7 yaşındaki çocuğa diyorum ki, ‘iyi ki o gün hayal kurdun. Sen o hayalleri kurmasaydın ben bu kitapların yazarı olamazdım’. Gençlik yıllarımdaki deli bozuk gençliğime diyorum ki ‘sen olmasaydın yine bugünkü durumumuz oluşmazdı.’ Bundan birkaç sene önce fabrikada tezgahta çalışan kendime diyorum ki ‘sen olmasaydın ben bugün Çerkezköy’ün, Çerkezköy’de çalışan o insanları, işçileri anlatamazdım, ifade edemezdim” ifadelerini kullandı.  İmza gününe katılanlara, romanı yazmasında kendisine destek olanlara teşekkür eden Hayri Varol, başardığı tüm güzel şeylerde kendisine ilham olduğunu söylediği 28 yıllık hayat arkadaşı Nuray Varol’a teşekkür ederken ise duygulu anlar yaşadı.

 

 

“BİR SAYFASINDA MUTLAKA KENDİNİZİ BULACAKSINIZ”

 

Romandaki kahramanın kendisi olmadığını söyleyen Varol, “Tam bir uyarlama ama romanın bir sayfasında mutlaka kendinizi bulacaksınız” dedi. Bu hikayeyi sinema filmi olarak düşündüğünü fakat sonra roman olarak beğeniye sunduğunu söyleyen Varol, “İnşallah Çerkezköylüler beğenecektir ve bundan sonraki romanlar için bize güç ve moral olacaklardır” diye konuştu. Gazeteci Kadir Kıldıze de yaptığı kısa konuşmada, “Ben eseri bir gecede okudum. Hepinize tavsiye ediyorum” dedi. İmza gününde konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı da “Hayri kardeşimin ikinci kitabının ortaya çıkmasına en çok sevinenlerden birisiyim. Daha önceki kitabında da, yazılarında da kendimi buldum adeta. Yeni kitabını da ilgiyle okuyacağım. Kendisine bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Hayri Varol, Çerkezköylü okurları için kitaplarını imzaladı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU