HFZ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 2020 yılı net karı 540 bin TL

Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, okulda ve atölyelerde incelemelerde bulundu. Döner sermaye işletmesi bulunan okulda 2020 yılı net karın 540 bin

GÜNDEM 3.11.2021 16:00:00 0
HFZ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile birlikte Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

 

2009 YILINDA AÇILDI

 

Okul Müdürü Tuğrul Selimoğlu ve öğretmenlerle sohbet eden Kaymakam Duru, okul hakkında bilgi aldı. Böylesine başarılı bir okulu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Duru, okul hakkında da bilgi vererek “Okulumuz 2009 yılında açıldı. Çocuk Gelişimi, Moda Konfeksiyon ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında toplam 392 öğrenciye eğitim veriyor. Ayrıca bünyesinde bulunan Uygulama Anaokulu’nda 3, 4 ve 5 yaş grubunda 41, açık lise çocuk gelişimi grubunda ise 31 öğrencisi bulunuyor” dedi.

 

 

2020 YILI NET KARI 540 BİN TL

 

Döner sermaye işletmesi bulunan okulda 2020 yılı net karın 540 bin TL olduğunu dile getiren Duru, “Moda konfeksiyon bölümü cerrahi maske, yiyecek içecek hizmetleri bölümü açılış kokteyl üretimi yapıyor. Birçok uluslararası yarışmalarda dereceye sahip olan okulumuzda, 2020 yılında yiyecek içecek hizmetleri bölümü 18 farklı kategoride uluslararası derece alırken, Türkiye'de en başarılı lise 2’cilik ödülünü aldı” bilgisini verdi.

 

 

İLK 5’TE YER ALIYOR

 

Mezunlarının büyük bir bölümünü ara eleman olarak yetiştiren Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, öğrencilerinin yüzde 27’sini yüksek öğrenime kazandırdığını belirten Duru, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapmış olduğu akademik başarı değerlendirme sınavlarında kültür derslerinde göstermiş olduğu başarısı ile bir çok derste Tekirdağ'da eğitim veren meslek liseleri arasında ilk 5’te yer aldığını ifade etti.

 

 

FİNALİST OLMA BAŞARISINI GÖSTERDİ

 

Okulun ayrıca Gökdoğan adında bir havacılık kulübü kurduğunu, 2020 yılında Gaziantep'te, 2021 yılında ise Bursa'da yapılan Teknofest yarışmalarında 720 takım arasından finalist olma başarısını gösterdiğini dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, okulu ve öğrencileri başarıya taşıyan okul müdürüne ve öğretmenlere teşekkür ederken, öğrencileri de kutlayarak başarılar diledi. Kaymakam Murat Duru, okulda ve atölyelerde de incelemelerde bulundu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU