Vali Bilgin, Demirköy'de açılışlar yaptı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Demirköy'ü ziyaret etti. Ziyarette birtakım açılışlar yapan Vali Bilgin, devam eden projeleri de inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

GÜNDEM 3.11.2021 15:35:00 0
Vali Bilgin, Demirköy

Demirköy’de ilk olarak Kırklareli Valiliği’nin himayelerinde, hayırsever vatandaşlar Tahir Küçükkınay, Ahmet Mustafa Yüceler ve Halil Emre Sağışman’ın maddi katkılarıyla yapımı tamamlanarak yeni ve modern binasında hizmete giren "Demirköy İlçe Halk Kütüphanesi" açılışını yapan Vali Bilgin, topluma önemli bir eser kazandıran hayırseverlere teşekkür etti. Açılışın ardından Vali Bilgin, hayırseverler ve beraberindekiler ile birlikte kütüphaneyi gezdi.

 

“BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

 

Vali Osman Bilgin, kütüphane açılış töreninin ardından Demirköy’de Gülin Kayan tarafından yaptırılarak halkın hizmetine sunulan Demirköy Halk Kültür Evi’ni ziyaret etti. Bilgin, kültür evinin Kırklareli’nin ve Demirköy’ün kültürünün tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

 

 

KÜLLİYENİN TEMELİ ATILDI

 

Demirköy’de hayırseverlerin katkılarıyla ilçeye kazandırılan eserlerin açılışının ardından, İğneada Beldesi’nde hayırseverler Osman Şansal ve İbrahim Çetin tarafından yaptırılacak olan Selman-ı Farisi Cami ve Külliyesi’nin temel atma törenine katılan Vali Bilgin, hayırlı olması temennisinde bulundu. Daha sonra dualar eşliğinde temel atıldı. Külliye hakkında bilgi veren yetkililer, “Hayırseverler tarafından yaptırılacak Selman-ı Farisi Cami ve Külliyesi, 4 bin 326 metrekare arsa alanına sahip olup, 700 metrekarelik kapalı alanı 4-6 yaş Kur'an Kursu, Bayan Kur'an Kursu, Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesisleri içermektedir” dedi.

 

HAYIRLI OLSUN TEMENNİSİNDE BULUNDU

 

Vali Bilgin, Demirköy’de olduğu gibi imkânı elveren tüm vatandaşları büyük küçük demeden toplum yararına hayır işlerinde bulunmaya davet ederek, hayırseverler tarafından kazandırılan eserlerin, Kırklareli’ne hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

 

ULAŞIM ALANINDAKİ EN ÖNEMLİ PROJE

 

Demirköy ve İğneada Beldesi’ndeki açılış ve temel atma programları sonrası Vali Bilgin, dünyanın sayılı tabiat harikası subasar ormanlarından biri olan Longoz Ormanları’nı içerisinde barındıran Demirköy’ün, ulaşım alanındaki en önemli projesi olan Demirköy Çevre yolu şantiyesini gezerek, devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

 

BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

 

Vali Bilgin, Demirköy ziyareti kapsamında son olarak Demirköy Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Recep Gün'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Haber / Buse SERİN