Yeni Mahallelilere Afet Farkındalık Eğitimi

Malkara Kaymakamlığı öncülüğünde Malkara Belediyesi'nin destekleriyle Tekirdağ AFAD Müdürlüğü ve Malkara Kent Konseyi iş birliğinde Yeni Mahalle'de Afet Farkındalık Eğitimi verildi.

GÜNDEM 3.11.2021 15:21:00 0
Yeni Mahallelilere Afet Farkındalık Eğitimi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından 2021 yılı “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildiğinden ülke genelinde afet eğitimleri veriliyor. Bu kapsamda Malkara Yeni Mahalle’de verilen afet farkındalık eğitimine; Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Özer, Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, Malkara Kıraathaneciler Kahveciler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Osman Alcan, Yeni Mahalle Muhtarı Adem Ihlamur, Camiatik Mahalle Muhtarı Recai Öztürk ve vatandaşlar katıldı.

 

 

AFET BİLİNCİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

 

Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, vatandaşların afet farkındalığının geliştirilmesi amacıyla Yeni Mahalle’de düzenlenen eğitime katılarak afet bilincinin önemine dikkat çekti. Eğitimde AFAD yetkilileri ve gönüllüleri, mahalle sakinlerine başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları kazandırmak için slayt gösteri şeklinde teorik olarak bilgilendirmelerde bulundu. Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Özer ve beraberindekiler afet farkındalık eğitiminin ardından Malkara Belediyesi Afet ve Acil Durum Merkezi ve Malkara İtfaiye İstasyon Amirliği’ni ziyaret ederek çalışmalarında kolaylıklar dilediler.

 

Haber / Menşure KARDEŞ