Çerkezköy Belediyesi'nden Hayata Destek Projesi

Çerkezköy Belediyesi'nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı bugün saat 15.00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Trakya Kalkınma Ajansı tarafınd

GÜNDEM 1.11.2021 17:57:00 0
Çerkezköy Belediyesi

Ek 2 gündem maddesinin gündeme alınmasının ardından toplantısın ilk gündem maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Karaağaç Mahallesi 767 ada 10 nolu parselde bulunan belediyeye ait 926,08 metrekarelik hissesinin satışı konulu yazısı yeniden İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantının ikinci gündem maddesinde belediye hissesi satışları görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 387 ada 18 nolu parselde bulunan 4 metrekarelik belediye hissesi, Kapaklı Karaağaç Mahallesi 769 ada 3 nolu parselde bulunan 3 bin 31 metrekarelik belediye hissesi, Veliköy Mahallesi 573 ada 6 nolu parselde bulunan 215,17 metrekarelik belediye hissesi, Veliköy Mahallesi 579 ada 1 nolu parselde bulunan 926 metrekarelik belediye hissesi, Veliköy Mahallesi 587 ada 5 nolu parselde bulunan 745,85 metrekarelik belediye hissesinin satışına ilişkin gündem maddesi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi 880 ve 298 adalar arasında kalan yola dair 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkındaki gündem maddesinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İstasyon Mahallesi 125 ada 1 parsel, 269 ada 9 parsel ve çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkındaki yazı da görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

 

TOPLAM BÜTÇESİ 1 MİLYON 838 BİN TL

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde plan itirazı ile ilgili yazı görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Toplantının 6’ncı gündem maddesinde de Etüd Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunan Hayata Destek Projesi hakkındaki yazı görüşüldü. Gündem maddesiyle ilgili meclisi bilgilendiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Trakya Kalkınma Ajansı’yla birlikte yürütmeyi planladığımız bir proje. Çerkezköy Belediyesi’nin bugünkü mahalle evleri çatısı altında yaptığı organizasyonları bir adım daha ileri götürmek hedefiyle yola çıkıldı. Bütçenin toplamı 1 milyon 838 bin 805,34 TL. Sanayi Bakanlığı’nın onayladığı bütçe, hibe desteği de 1 milyon 100 bin TL. Geriye kalan 738 bin 805,34 TL Çerkezköy Belediyesi tarafından karşılanacak. Projenin amacı Çerkezköy’de ikamet eden dezavantajlı durumdaki kadınların mesleki becerilerini geliştirerek istihdamlarının sağlanması. Yani kısmen de olsa şu anda mahalle evlerinde gerçekleştirdiğimiz işler. Bu anlamda hem atölye kurulumu hem istihdam da sağlanmasıyla ilgili hem mahalle evlerini hem de TEMEK kurslarını biraz daha çeşitlendirerek bunları büyütmek hedefiyle yola çıkıldı. Veliköy Mahallesi’nde bulunan mevcut binamız çalışma alanı olarak sunulacak” dedi. İlgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK

 

Toplantının son gündem maddesinde de Zabıta Müdürlüğü’nün ücret tarifesi hakkındaki yazısı görüşülerek Tarife Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının ikinci toplantısı 4 Kasım Perşembe günü saat 15.00’da yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU