15. Uluslararası Türk Germanistik Kongresi yapıldı

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı ev sahipliğinde "XV. Uluslararası Türk Germanistik Kongresi" çevrim içi olarak gerçekleştiri

GÜNDEM 1.11.2021 13:42:00 0
15. Uluslararası Türk Germanistik Kongresi yapıldı

Bu yıl 15’incisi düzenlenen ve pandemi nedeniyle çevrim içi olarak yapılan kongreye, yurt içinden ve yurt dışından 82 bilim insanı katıldı. Her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde farklı bir temayla gerçekleştirilen kongrenin bu yılki teması, "Dijital Dönüşüm Sürecinde Dil ve Yazın" oldu.

 

AÇILIŞ KONUŞMALARIYLA BAŞLADI

 

Açılış konuşmalarıyla başlayan kongrede Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hikmet Asutay, Kongre Başkanları Prof. Dr. Handan Köksal, Prof. Dr. Mukadder Seyhan Yücel, GERDER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Öncü, Goethe Enstitüsü İstanbul Verena Sommerfeld, DAAD-İstanbul Dr. Volker Schmidt, Alman Konsolosluğu/ İstanbul Johannes Regenbrecht, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Cemal Yıldız birer konuşma yaptı.

 

ÜÇ GÜN SÜRDÜ

 

Kongrede, alanında uzman bilim insanlarının sunumlarının yanında, Potsdam Üniversitesinden Prof. Dr. Christoph Schroeder, Friedrich Schiller Üniversitesi Jena’dan Dr. Bernd Helmbold, Goethe Üniversitesi- Frankfurt am Main’den Prof. Dr. Dr. Hans-Heino Ewers ve yazarlar Jörg Menke Peitzmeyer, Yüksel Pazarkaya ve Prof. Dr. Necdet Neydim gibi konuşmacılar da yer aldı. Üç gün süren kongrenin sonunda, bir sonraki “Türk-Germanistik Kongresi”nin Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Haber / İrem BANÇO