Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümü kutlandı

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98'inci yıldönümünü kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Başakşehir Okulları'nda coşkuyla kutlandı.

GÜNDEM 28.10.2021 18:34:00 0
Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümü kutlandı

Okulun konferans salonunda bugün saat 10.00 da düzenlenen program, öğrenci ve öğretmenlerin konferans salonundayerlerinialmaları ile başladı.Daha sonra Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin huzurunda 1 dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’nın okundu.

 

 

ATATÜRK’ÜN CUMHURİYETİ DUYURDUĞU AN SERGİLENDİ

 

Daha sonra 4/A sınıfı öğrencisi Nil Armin Kara, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparak öğrenci arkadaşlarına ve öğretmenlerine seslendi. Ardından 4/B sınıfı öğrencileri Atatürk İlkelerini vurgulayan sunumlarını sergilediler.2/A ve 3/A sınıfı öğrencileri de günün anlam ve önemini belirten 29 Ekim adlı şiirlerini büyük okudu. Şiirlerin ardından, Cumhuriyet dinletisi ile devam eden programda, koreografi çalışması sergilendi. Yıllar öncesine gidilerek Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan edeceğini duyurduğu o an sahnelendi. Moderatör Türkçe Öğretmeni Berkant Gülşen o gün yaşananları seslendirirken, Atatürk’ü canlandıran öğrenci Doruk Kaşarcısergilediği tavır ve duruşla öğrencileri Cumhuriyetin ilan edildiği güne götürdü.

 

 

BEĞENİ TOPLADI

 

Türkçe Öğretmenleri Murat Bal ve Yonca Günyeli’nin seslendirdiği şiirler koreografinin büyük bir parçası olarak yerini aldı. Cumhuriyet dinletisinde sahnede yer alan Başakşehir Okulları Korusu, (7/A ve 7/B sınıfı öğrencileri) koreografiye eşlik ederek Cumhuriyet Marşı, Vatan (Mülkiye) Marşı ve Oratoryo gösterisi ile izleyenlerin beğenisini topladı. İzmir Marşı’nı ise Piyanist Duru Selçuk ve Vokalist Safiye Gülverin sergiledi.

 

“MUHTEŞEM BİR PROGRAM OLDU”

 

Programın sonunda konuşma yapanBaşakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş, “Muhteşem bir program oldu. Sergilenen tüm gösterilerde Cumhuriyetin nasıl kurulduğu sizlere aktarılmaya çalışıldı. Bizler de bu vatanın nasıl zorluklarla kazanıldığını unutmayarak, bayrağımızı göklere çıkararak vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize borcumuzubir nebze de olsa ödemiş oluruz. Sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle bitirmek istiyorum “Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip değilse, savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerin sonu olmayacaktır. Bu nedenle bir an önce büyük, mükemmel bir ilim ordusuna sahip olma zorunluluğu vardır” dedi.Son olarak sahneye davet edilen görevli öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte 10. Yıl Marşı’nı seslendirdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ