Çerkezköy Endüstriyel Fuarı'na yoğun ilgi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çerkezköy Belediyesi iş birliğinde bu yıl 5'incisi düzenlenen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, üçüncü gününde de yoğun ilg

GÜNDEM 26.10.2021 18:34:00 0
Çerkezköy Endüstriyel Fuarı

İlki 2017 yılında gerçekleştirilen, geçtiğimiz sene pandemi sebebiyle online yapılan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, bu yıl 24-27 Ekim tarihleri arasında 102 firmanın katılımıyla düzenlendi. Firmalar, fuarın iş birliği sağlamak ve iletişimi güçlendirmek konusunda etkili olduğunu dile getirdi.

 

“FİRMALARIN BİRBİRİNİ TANIMASI AÇISINDAN İYİ BİR FIRSAT”

 

Fuara katılan Sönmez Belgelendirme Genel Müdürü Özgür Sönmez, fuarın firmaların birbirini tanıması, iletişimini güçlendirmesi açısından iyi bir fırsat olduğunu belirterek, “Fuar güzel geçiyor, biz de uzun süredir pandemiden dolayı buluşamadığımız birçok iş ortağımızla burada tekrar yüz yüze temas kurma şansı bulduk. Biz genelde sanayideki işletmeler ile iş birliği gerçekleştiriyoruz. Bizim için faydalı oldu. Genelde hizmet sektörü olduğu için biz de eğitim hizmeti veren bir kuruluş olduğumuz için birçok noktada yolarımız kesiştiği firmalar oldu. Biz ilk fuarlara da katıldık” dedi.

 

 

“TRAKYA İŞÇİ, FABRİKA YATAĞI”

 

Kare Depo İşletme Sorumlusu Ali Çalışkan da, “Fuar Çerkezköy’e katkı, değer sağlıyor fakat bu tür işletmelerin bu sektörde satın alma personellerine hizmet etmesi gerekiyor” dedi. Fuarın gelişerek devam etmesi temennisinde de bulunan Çalışkan, “İlk fuar biraz daha canlıydı. Geçen sene pandemiden dolayı olamadı. Fuar, Pazar günü yoğundu o da ilk gün diye gelmişti vatandaşlar. Dün de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Mustafa Şentop, milletvekilleri geldiği için katılım yoğun oldu. Onları görmek için gelenler oldu. Biz de birkaç müdürle tanıştık. İnşallah devamı gelir. Bir de Organize Bölge Müdürlüğü’nün içine büyük bir fuar alanı yapılması gerektiğini düşünüyorum çünkü Trakya işçi, fabrika yatağı” dedi.

 

 

“ÖZEL VE ÖNEMLİ BİR FUAR”

 

Fuarı faydalı bulduğunu belirten TİATEK Endüstriyel Otomasyon Satış Pazarlama Sorumlusu Talha Kuşçu da, “Endüstriyel bir fuar olduğu için faydalı. Bizim sektörümüze özel bir fuar. Ancak şöyle bir eksikliğini gördüm fuarın, sadece sektörel olarak olsa çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Mesela ambalaj sektörü, otomasyon makine sektörü olarak ayrılırsa daha faydalı olacağını düşünüyorum. Onun haricinde yoğun bir katılım var” dedi.

 

 

 

“FİRMALAR BİRBİRİNİ TANIYOR”

 

Hattat Traktör Yetkilisi Fatih Büyükyahşi de, “Bu bir endüstriyel fuar, dolayısıyla burada çiftçi yok. Zaten çiftçiler gelse bile biz ana üretici olduğumuz için traktör satışımız söz konusu olmayacak. Fuarın amacı ürünleri tanıtmak. Çerkezköy’de faaliyet gösterdiğimizi ilgililere bildiriyoruz. Yine aynı zamanda Çerkezköy’de bizimle bağlantı kurmak isteyen KOBİ ölçekli ya da büyük ölçekli firmaların bizimle bağlantı kurmasını sağlıyoruz. Mesela Çerkezköy civarında bir yay üreten firma varsa bizimle bağlantıya geçiyor” dedi.  Fuara katılım çok yoğun olmadığını da kaydeden Büyükyahşi, “Biz ürünleri esnaflara tanıttık. Pazar günü halk geldi. Fuar 08.00-18.00 arası, bu saatler arası insanlar genellikle işte oluyor. Çerkezköy daha çok insanların çalıştığı, gündüz nüfusunun 1 milyona çıktığı akşam nüfusun 250 binlere indiği bir sanayi kenti. Dolayısıyla bu tür yerlerde fuarlar 16.00’dan sonra hareketlenir. Saat 11.00 ile 16.00 arasında firmalar birbirini tanır sadece” şeklinde konuştu.

 

 

“KENDİMİZİ ANLATMA FIRSATIMIZ OLDU”

 

Güvenbir İlk Yardım Eğitim Merkezi Kurumsal Satış Pazarlama Yöneticisi Derya Tekin ise, “Güvenbir için uzun soluklu bir fuar ama benim burada ilk fuarım. Pazartesi günü oldukça yoğun bir katılım ve rağbet vardı. Yoğun bir gün geçirdik. Bugün nispeten daha iyiyiz. İş sağlığı ve güvenliğiyle alakalı olarak burada diğer kuruluşlarla tanışma ve kendimizi anlatma fırsatımız oldu. Bu ortamı yaratanlara teşekkür ederiz” dedi.

 

 

“İŞ BİRLİĞİ YAPMA FIRSATI BULDUK”

 

Endüstriyel Zemin Kaplamaları Firması’nda çalışan Makine Mühendisi Mert Ceylan da, “Fuarın da çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Buraya katılan diğer firmalarla da iş birliği yapma fırsatı bulduk. Sanayicinin de ilgisinin olduğunu gördük ve onlarla da iş birliği yapabileceğimiz ortak paydalarda buluştuğumuzu düşünüyorum. Fuardan sonra ziyaretimizi bekleyen firmalar var. Daha önceden takip ediyordum, biliyordum ama katılamamıştım bu sene ilk defa katıldım. Bundan sonrası için daimi olmayı düşünüyoruz. Katılım yoğundu, Pazartesi günü protokol kalabalığı vardı. Biz Pazar günü ve bugün için gelen geri dönüşlerden memnunuz” şeklinde konuştu.

 

 

“PORTFÖYÜMÜZE YENİ MÜŞTERİLER EKLİYORUZ”

 

Fuara ilk kurulduğu 2017 yılından bu yana katıldıklarını kaydeden Artı Kalibrasyon Laboratuvarı Sahibi Melek Şen de, “Fuarın geri dönüşlerine şahit olduğumuz için bu sene yine buradayız, çok memnunuz. Müşterilerimiz bizi çok kolay bulabiliyor, merak ettiklerini sorabiliyor. Portföyümüze yeni müşteriler ekliyoruz. Fuar biraz daha geliştirilerek daha faydalı olabilir. Geçen sene yapamamıştık umarım bundan sonraki seneler de devam eder. Pandemi döneminde daha az katılım olur diye düşünmüştüm ama katılım çok iyi” ifadelerini kullandı.

 

 

“İŞ İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ”

 

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’na bu yıl ilk kez katıldıklarını belirten Öztürk Tarım, Peyzaj ve İlaçlama Firması’nın sahibi İlker Öztürk de, “Burada hem diğer firmalarla ilişkilerimizi güçlendiriyoruz hem de temsiliyet yetkimizi kullanarak burada daha özgün içerikler ve özgün kişilerle tanışıyoruz. Aynı zamanda iş ortaklarımızla bir araya geliyoruz ve iş ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. Katılım geçen yıllara göre iyi. Pandemi koşulları için bence iyi bir katılım. Fuarın bize olan katkıları çok. Asıl amacımız hali hazırda hizmet verdiğimiz firmalarla bir arada olmak çünkü o firmalar da burada bulunuyorlar. Bu firmalarla olan ilişkilerimizi sürdürmek istiyorduk bunu sağladık. Bir diğer katkısı da yeni müşterilere erişmek ve firmamızın ismini daha fazla kişiyle ulaştırmak” dedi.

 

 

“DİĞER FİRMALAR İLE KONTAK KURDUK”

 

2010 yılında Çerkezköy’de faaliyetlerine başlayan ve günlük 30 ton kapasiteyle üretim yapan Türkay Rolik Firma Sahibi Recep Kardeş de, “Çerkezköy ve bölgedeki tekstil firmalarına ve benzer firmalara hizmet veriyoruz. Diğer fuarlara da katıldık. İlk düzenlenen fuar katılım açısında daha iyiydi. Şu an pandemiden dolayı katılım az ama genel olarak iyi geçiyor diyebilirim. Geçen yıllara nazaran az da olsa firmalar ile kontak kurduk. İş birliklerimizi her fuarda daha da geliştiriyoruz” diye konuştu.

 

 

“BEKLENTİMİZ KARŞILANDI”

 

Optima İş Sağlığı Güvenliği Hizmetleri Genel Müdürü Nurdan Tozan ise “Bölgedeki firmaların özellikle satın alma birimlerinin bu fuarı ziyaret etmelerini, daha yoğun ilgi göstermelerini bekleriz. Çünkü bu fuarın amacı firmaların birbirini tanıması ve bölgede ticari ortaklık kurabilecek firmaların bir araya gelmesini sağlamak” derken, firmanın ortağı Yunus Aksu da, “Fuardan beklentimiz yüksekti ve beklentimiz karşılandı. Gittikçe ilgi artıyor. Hem katılan firmalar açısından hem de ziyaretçiler açısından. Biz daha önce de katıldık. İnşallah önümüzdeki seneler daha çok firma katılacak daha çok ziyaretçi olacak. Genel anlamda memnunuz” şeklinde konuştu.

 

 

KATILIM BELGELERİNİ VALİ YILDIRIM VERDİ

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da dün, küçük ve ortak ölçekli KOBİ’lerin, büyük ölçekli firmalar ile iş birliği içerisinde olmaları ve büyük firmaların bölgede bulunan yan sanayi sektörlerini tanımaları amacıyla düzenlenen fuarı ziyaret ederek stantları gezdi. Firma yetkililerine Katılım Belgelerini veren Vali Aziz Yıldırım, fuarın hayırlı olması temennisinde bulundu. Vali Aziz Yıldırım’a; Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Trakya Kalkınma Ajanı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Arslan eşlik etti.

 

 

 

 

Haber / Buse SERİN