Tasarım atölyeleri açıldı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Nihat Sami Banarlı Ortaokulu'nda Tekirdağ Madeni Eşya ve Ağaç İşleri Odası tarafından yaptırılan STEM Atölyesi ile Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi'

GÜNDEM 26.10.2021 18:15:00 0
Tasarım atölyeleri açıldı

Süleymanpaşa Nihat Sami Banarlı Ortaokulu’na Tekirdağ Madeni Eşya ve Ağaç İşleri Odası tarafından yaptırılan STEM Atölyesi’nin açılış töreninde konuşan Vali Yıldırım, “Sebep olanlara, esnaf odalarımıza, bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca burada eğitim gören öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum. Burada eğitim verecek olan öğretmenlerimize ve Milli Eğitim camiamıza da teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BU TÜR TASARIM ATÖLYELERİ ÇOK ÖNEMLİ”

 

Okullara gelen öğrencileri okuldan sonra çok daha donanımlı hale getirebilmenin önemine değinen Vali Yıldırım, “Bunun içerisinde beceriler, tasarımlar, kendi hayallerini geliştirme önemlidir. Bunun için de gençlerimizin evlatlarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri ve kendi içindekileri hayata daha iyi dökebilmeleri, vücuda getirebilmeleri için de bu tür tasarım atölyelerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Sebep olanlara tekrardan hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi. Ardından Vali Yıldırım STEM Atölyesi’ni gezerek STEM Atölyesi’nde çalışmalar yapan öğrencilerle sohbet etti. Açılışta, atölyenin kurulmasındaki desteklerinden dolayı Tekirdağ Madeni Eşya ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Münür Kılıç’a da plaket takdim edildi.

 

 

“ÖĞRENCİLERİMİZ GELECEĞE DAHA DONANIMLI HAZIRLANACAK”

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Trakya Kalkınma Ajansı'nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen "Tekirdağ Geleceğini Tasarlıyor Projesi" çerçevesinde Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde kurulan Tasarım Beceri Atölyeleri’nin açılışına da katıldı. Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, okulların eğitim-öğretim alanlarının zenginleştirilmesinin, öğrencilerimizin kazanacağı bilgi ve beceri alanında oldukça önemli olduğunu ifade ederek “Bu çerçevede inşallah müfredatlarını hayatın içerisinde görecekleri atölye imkanlarına kavuşmuş oluyorlar. Birbirinden farklı atölyelerin olması da öğrenciler açısından ayrı bir zenginlik. İnşallah öğrencilerimiz geleceğe çok daha donanımlı, çok daha becerili bir şekilde hazırlanma imkanına sahip olmuş olacaklar” dedi. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de Tekirdağ’da 11 ilçede 25 ortaokulda Stem Tetem, Spor ve Müzikle ilgili atölyeler yaptıklarını belirterek “Amacımız burada öğrencilerimizin hem sporda hem doğa ile olan ilişkilerinde hem de fen ve teknoloji ile olan ilişkilerinde farklı bakış açıları kazanmasıdır. Yeni nesil uygulamaları okullarımızda hayata geçiriyoruz, bu bilgi ve becerilerin hocalarımızla beraber öğrencilerimize aktarılmasını hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.

 

 

GENÇLERİMİZ HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEKLER

 

Tekirdağ’da pek çok ilçede Tasarım ve Beceri Atölyelerinin açıldığını, bunların tamamının sponsorlar aracılığı ile gerçekleştirildiğini belirten Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da “TETEM’lerde hakikaten gençlerimiz hayallerini gerçekleştirecekler, güzel işler çıkartacaklar. Bizlerden çok daha iyi donanım alan bu gençlerimiz, Türkiyemiz’e bizlerden çok daha iyi faydalı olacaklar. Olmak mecburiyetindeler. Çünkü dünyadaki yarış çok çok fazla ve bugünün dünyasında geri kalmak demek diğerlerinin boyunduruğu altına girmek demektir. Onun için eğitim çok önemli, üretim çok önemli. Önce eğitilip, sonrasında da üretime en hızlı bir şekilde girmemiz gerekiyor.  Bunları da yapacak olan bugünün gençleridir. Yarının büyükleri, karar vericileri, yarının Türkiye’sini sırtlarında taşıyacak kişiler olarak bugünün gençlerini çok iyi eğitmemiz lazım. Karınca kararınca elimizden bir şey geliyor ve bunları da gençler için kullanıyorsak kendimizi çok mutlu hissederiz” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı.

 

Haber / Buse SERİN