Selimiye Meydanı'nda tarihi kalıntılara rastlandı

Mülkiyeti ve projesi Edirne Belediyesi, finansı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi kapmasında meydanda yapılan çalışmalar

GÜNDEM 26.10.2021 18:06:00 0
Selimiye Meydanı

Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor. 6 ay içinde tamamlanması beklenen çalışmaları yerinde inceleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, firma yetkililerinden bilgi aldı.

 

 

KURULUN ONAYINA SUNULACAK

 

Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi kapsamında meydanda yapılan kazılardan ortaya çıkan tarihi bulgular hakkında da bilgi veren Başkan Gürkan, “Kazılar sonucunda Edirnemizin tarihinde yeri olan Gazi İlkokulu’nun temelleri, lahit, Yemiş Kapanı Hanı’nın etrafında iki tane tarihi kuyuya rastlandı, sokak dokusunun olduğu noktalar görüldü.  Yemiş Kapanı Hanı’nın devamı olduğu düşünülen hanın güney uçunda ilave tarihi duvarlar ortaya çıktı. Söz konusu eserlerle ilgili müze denetimde kazılar tamamlanacak. Ardından rövölerini alarak, projeye dahi edeceğiz ve bu revizyonu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun onayına sunulacağız” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ