Tabakoğlu: Kadınlarımız, önemli başarılara imza atıyor

Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeref Uz, S.S. Emeğimiz Kazanıyor Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Fatma Akay, Başkan Yardımcısı Arzu Yılmaz ve Muhasip Burcu Kaçar, Trakya Üniversi

GÜNDEM 26.10.2021 17:31:00 0
Tabakoğlu: Kadınlarımız, önemli başarılara imza atıyor

Ziyarette Rektör Tabakoğlu’nun eşi Uzm. Dr. Nilgün Tabakoğlu da yer aldı. Ziyarette kadınlara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar, kadın girişimciliği, kadın istihdamı, kooperatifleşme süreçleri ile ilgili konular görüşülerek iki kurum arasında paydaş olarak yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

 

“ÇOK YÖNLÜ DESTEK SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kadın girişimcilerin desteklenmesi konusunda Trakya Üniversitesi olarak hassasiyet gösterdiklerini belirterek, “Giriştikleri her alanda büyük başarılar elde eden kadınlarımız, girişimcilik konusunda da önemli başarılara imza atıyor. Oluşturdukları kooperatif ile yaptıkları üretimler hem Edirne hem de bölgemiz açısında oldukça değerli. Bu çalışmalar aynı zamanda birçok kadına cesaret vermesi ve rehberlik etmesi açısından çok önemli. Kadınlarımızın ekonomiye katılım oranın artırılması gerektiğini düşünüyorum. Kadın girişimci sayısının artması hem ekonomiye hem de istihdama doğrudan katkı sağlamaktadır. Kadınlarımızın istihdamını artıracak her çalışmayı önemsiyor ve destekliyoruz. Bu anlamda Trakya Üniversitesi olarak kadın girişimcilerimizin yanında olmaya ve onlara çok yönlü destek sunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN