Yozgatlılar Derneği'nden Arabaşı Etkinliği

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından önceki akşam saat 19.00'da dernek binasında Arabaşı Etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Çerkezk

GÜNDEM 25.10.2021 18:43:00 0
Yozgatlılar Derneği

Etkinliğe Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel Karakoç, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, siyasi parti temsilcileri, dernek yönetimi, üyeler ve davetliler katıldı. Etkinlikte konuşan Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emin Sungur, “Yozgat yöremize ait arabaşı etkinliğimizde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz, hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Arabaşı yemeğimiz yörük yemeğidir. Türkmen beylerinin misafir ağırlamak için yaptıkları yemektir. Yozgat’ımıza aittir ve patenti de alınmıştır” dedi.

 

 

“DAHA GÜZEL GÜNLER YAŞAYACAĞIZ”

 

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram da Yozgatlıların fahri hemşehrisi olduğunu belirterek, “Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duydum. Pandemi sürecinde aşılamalarla birlikte daha da rahatlayacağız. Çerkezköy’de daha güzel günler yaşayacağız” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru da Çerkezköy’de 1 buçuk ay önce göreve başladığını belirterek “2012-2014 yılları arasında Kırklareli Vize’de görev yaptım. Genel hatlarıyla Trakya’yı ve Çerkezköy’ü biliyorum” dedi. En küçük oğlunun Çerkezköy’de dünyaya geldiğini, 7 buçuk 8 yıl sonra oğlunun doğduğu ilçede kaymakam olarak görev yapmanın nasip olduğunu kaydeden Duru, “Müslüman necip büyük Türk milletine aşk düzeyinde bağlıyız. Hakkari’ den Edirne’ye kadar Sinop’tan Antalya’ya kadar 742 bin kilometrekarelik altı dolu üstü dolu cennet Anadolu topraklarına aşığız. Bu nazlı bayrağımız, şerefli bayrağımız nerede dalgalanıyorsa bayrağımızın dalgalandığı her yer bizler için kutsal topraktır” dedi.

 

 

“BU TOPRAKLARA ÇOK İYİ SAHİP ÇIKMALIYIZ”

 

Her insanın kendileri için değerli olduğunu söyleyen Duru, “Çerkezköy’ümüz Türkiye’nin bir özeti. 81 ilimizin her bir köşesinden insanımız burada yaşıyor. Bin yıldır emperyalist ve kapitalist güçlerin hayalinde Anadolu topraklarından Müslüman Türk milletini söküp atmak var. Yüzlerce Haçlı Seferi olmuş. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, darbe süreçleri, en son 15 Temmuz süreci de aslında hepsi birer Haçlı Seferiydi. 15 Temmuz darbe süreci en son yapılmış haçlı seferi denemesiydi. 45 yıldır devam eden terör örgütünün yapmaya çalıştığı büyük bir haçlı seferiydi.  Bizim görevimiz burada olduğu gibi birlik beraberlik içinde olmak. Bu güçlere ‘Sonsuza kadar, Müslüman Türk çocukları bu topraklarda yaşamaya devam edecek’ diyoruz. Bu toprakların çocuğuyuz. Bu topraklara çok iyi sahip çıkmak durumundayız.  Birlik ve beraberliğimize katkı sunmak durumundayız” diye konuştu.

 

 

“GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZ GELECEK NESİLLERE AKTARILMALI”

 

Gelenek ve göreneklerin sivil toplum kuruluşları tarafından yaşatılmasından mutluluk duyduklarını söyleyen Kaymakam Duru, “Çünkü bu toprakların gelenekleri, görenekleri, inançları, kültürü kaybolmamalı. Gelecek nesillerimize aktarılmalı. Sivil toplum kuruluşları derneklerimiz de en güzel şekliyle bunları yerine getirmeye çalışıyor” dedi. Dernekçiliğin gönül işi olduğunu kaydeden Kaymakam Duru, “Dernekçilikte armudun sapı, üzümün çöpü demeden, birlik ve beraberlik içerisinde, o derneğimizi en güzel şekilde insanlarımıza faydalı olacak ölçekte organize etmek gerekir. Bu anlamda ilk dernek toplantısına burada katılmış oluyorum. Dernekçilik gönül ister. Zor iş, ama yaptıktan sonra inanılmaz faydaları var” diye konuştu. Konuşmaların ardından katılımcılara Yozgat’ın yöresel yemeği olan Arabaşı ikram edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU