TGF delegeleri bir kez daha Karaca dedi

İki dönem üst üste Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığını yürüten Yılmaz Karaca, hafta sonu Alanya'da yapılan 10'uncu Genel Kurulda yeniden genel başkan seçilerek üçüncü

GÜNDEM 23.10.2021 16:47:00 0
TGF delegeleri bir kez daha Karaca dedi

Anadolu basını, Türkiye’nin en büyük basın meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) 10. Olağan Genel Kurulu için Antalya’da bir araya geldi. Türkiye ve Türk devletlerinden 70 cemiyetten 200 federasyon delegesinin katımıyla 22-24 Ekim tarihlerinde Alanya Hedef Resort Hotel’de gerçekleştirilen genel kurula, Tekirdağ’dan da delege olarak Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazeteleri imtiyaz sahibi gazeteci Şaban Kardeş, Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal, Ruhan Yalçın ve İsmet Karabey katıldı.

 

 

3. KEZ GENEL BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

 

Mevcut TGF Başkanı aynı zamanda Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan Yılmaz Karaca, genel kurula tek liste ile girdi. Tüzük gereği iki kez üst üste genel başkan seçilmesinin önündeki engeli, genel kurul üyelerinin divana verdiği tüzük değişikliği ile aşan Yılmaz Karaca, genel kurula katılan delegelerin yaklaşık yüzde 85’inin oyunu alarak açık oylama ile yapılan 10. genel kurulda yeniden genel başkanlığa seçildi. İzmir delegelerinin tüzük değişikliğine tepki göstererek salonu terk ettiği genel kurulda, delegelerin Yılmaz Karaca’yı alkışlarla desteklemesi dikkatlerden kaçmazken, İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Misket Dikmen’in tüzük değişikliğine karşı çıkışının ardındaysa Dikmen’in federasyon başkanlığı hayalinin olduğu ifade edildi. Yapılan tüzük değişikliği ile birlikte Yılmaz Karaca’nın yeniden başkan olmasıyla birlikte Dikmen’in başkanlık hayali de suya düştü.

 

 

IŞIKSAL DA YÖNETİMDE

 

10’uncu Genel Kurulda yönetim kurulu üye sayısı 14’ten 16’ya çıkarılırken, başkan yardımcılığı sayısı ise 4’ten 6’ya yükseltildi. Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal’ın da yer aldığı yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Cafer Esendemir, Bayram Ekici, Semra Şener, Sezai Matur, Cemal İncesoyluer, Rüstem Kaya Tepe, Derya Akbıyık, Levent Altun, İbrahim Akkaya, Necmi Işıksal, Mehmet Mücahit Ceylan, Süleyman Akbulut, Reşat Akar, İlker Ülker, Mehmet Aydın ve Ercihan Çakmak. Daha önce de Kuzey Kıbrıs ve Türkiye Cumhuriyetlerindeki gazeteciler derneklerinin de yer aldığı 40 kişilik Başkanlar Konseyi’nde yer alan Necmi Işıksal, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 16 kişilik yönetim kurulunda yer alırken, Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Gazeteci Şaban Kardeş ise 10’uncu genel kurulda Yılmaz Karaca’nın listesinde yönetim kurulu yedek üyeleri arasında yer aldı.

 

 

DENETLEME KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİLER

 

Denetim Kurulu Asil üyeliğine Faik Bakoğlu, Hikmet Kurada, Hakan Sezerer, Erol Tayhan, Bülent Özyazıcı, Bahar K. Erdoğan ve Ebru Küçükaydın seçilirken, Onur Kurulu Asil Üyeliğine Ahmet Abdullahoğlu, Okan Çalışkan, Erkin Sarıoğlu, Kemal Soylu, İsmet Köseoğlu, İbrahim Şahin ve Şafak Erel, Yüksek İstişare Kurulu Asil Üyeliğine de Erdoğan Kahya, Turgay Demirtaş, İsmail Aydın, Kemal Kapaklı, Şahin Özer, Sermet Çuhadar, Arif Arslan, Birkan Demirci, Oğuzhan Bayrak, Avni Gelendost, Ali Cem Çom, Mehmet Murat Uygun, H. Özgür Özen, Abdulkadir Sabuncuoğlu, Ahmet Oğuz, Kemal Önder Demirkollu, Tarkan Kavas, Mehmet Işık, Orhan Akyüz, Musa Özdemir, Meryem Demir ve Sedat Balta seçildi.

 

 

Haber / Buse SERİN