Ruhsatsız balıkçı gemisi belediyeye devredildi

Marmaraereğlisi'nde Su Ürünleri Kanunu ve mevzuatlarına aykırılıktan idari yaptırım uygulanarak el konulan ruhsatsız balıkçı gemisi, mülkiyetinin kamuya geçirilmesinden sonra Marmaraereğlisi Belediyes

GÜNDEM 23.10.2021 16:34:00 0
Ruhsatsız balıkçı gemisi belediyeye devredildi

1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa aykırı olarak kaçak ruhsatsız teknelerle gırgır, trol, algarna ile avcılık yapanlara, deniz patlıcanı veya midye gibi su ürünlerini illegal yollarla dalarak avlayanlara idari para cezası uygulanmaya devam ediyor. Ayrıca gemiler dâhil tüm av araçlarına ve yakaladıkları ürünlere el konularak, tekneler ve av araçları kamu kurumları veya bilimsel kuruluşlara bağışlanıyor, bağışlanamayanlar ise imha ediliyor.

 

“İLÇE TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK”

 

Marmaraereğlisi’nde el konulan ruhsatsız balıkçı gemisi, mülkiyetinin kamuya geçirilmesinden sonra Marmaraereğlisi Belediyesi’ne bağış yoluyla devredildi. Devir teslim törenine; Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ve Sahil Güvenlik Emniyet-4 Komutanı Mustafa Nizamoğlu katıldı. Belediye Başkanı Hikmet Ata, geminin Marmaraereğlisi’nde denizcilik hizmetlerinde kullanılarak, ilçe turizmine katkı sağlayacağını belirtti.

 

 

TEKRARDAN ÜLKE EKONOMİSİNE KAZANDIRILDI

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal da, “Sahil Güvenlik Komutanlığı Birimleri ve İl Müdürlüğümüz Su Ürünleri Kontrol Görevlileri tarafından yapılan denetimlerde, ruhsatsız avcılık yapan balıkçı gemisi uygulanan idari yaptırım çerçevesinde mülkiyeti kamuya geçirildikten sonra Marmaraereğlisi Belediyesi’ne bağışlandı” dedi. Geminin tekrardan ülke ekonomisine kazandırıldığını, ruhsatsız teknelerle kaçak avcılığın cezalarının caydırıcı olduğunu ve denetim faaliyetlerinin aralıksız devam edeceğini belirten Öcal, geminin Marmaraereğlisi Belediyesi’ne hayırlı olması temennisinde bulundu. İl Müdürü Oktay Öcal, törenden sonra Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata'yı makamında ziyaret etti.

 

Haber / Buse SERİN