Drone destekli trafik denetimi

Kırklareli'de Vali Osman Bilgin'in koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri tarafından oluşturulan kontrol noktalarında drone destekli trafi

GÜNDEM 21.10.2021 17:23:00 0
Drone destekli trafik denetimi

Denetim sonrası açıklama yapan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında jandarma ve emniyet teşkilatımız drone denetimlerini 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak sürdürüyor. İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla drone ile "kırmızı ışık, yaya önceliği, emniyet kemeri ve cep telefonu kullanımına" yönelik denetimlere hız verildi” dedi.

 

 

SÜRÜCÜLERE UYARIDA BULUNDU

 

Trafik sinyalizasyonu ve yapay zeka akıllı kavşak projesinin de kentte kısa sürede başlayacağını, bu çalışma ile artık trafiğin daha güvenli olacağına inandığını ifade eden Vali Bilgin, sürücülere de seyir halindeyken cep telefonu kullanmamaları uyarısında bulunarak, “Eğer cep telefonu kullanıyorsanız, kazaların 4 kat arttığı tespit edilmiş. Emniyet kemeri kullanımı da çok önemli. Mesela arka koltukta emniyet kemeri kullanımı bazen bizim için çok önemsiz gibi geliyor veya önde bir koltuk var, o bizi koruyacakmış gibi geliyor. Bunun böyle olmadığı arka koltukta oturup emniyet kemeri takmayan vatandaşlarımızın yüzde 35'inin hayatını kaybettiğini belirledik. Ön koltukta emniyet kemeri yüzde 50-55 gibi arka koltukta ise yüzde 65 ölüm riskini azaltmakta. Arka koltuk ön koltuk ayrımı yapmadan kemerimizi takalım. Bunu bir polis, jandarma veya vali, kaymakam için değil kendi ailemiz, kendi sağlığımız için takmamız gerekiyor” dedi.

 

Haber / Buse SERİN