Albayrak: Verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceğiz

Çerkezköy Belediyesi tarafından Muhtarlar Günü dolayısıyla bugün saat 12.30'da Yalı Restaurant'ta organize edilen öğle yemeğine katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Alba

GÜNDEM 20.10.2021 18:13:00 0
Albayrak: Verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceğiz

 

Çerkezköy’ün Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte büyük önem arz eden ilçelerin başında yer aldığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, “Çerkezköy’ün özel bir durumu vardır. Büyükşehir olmadan önce Kapaklı ile Çerkezköy’ün yaklaşık 350 kilometrekare alanı vardı. Kapaklı ilçe olunca 125 kilometrekareye düştü. Nüfus olarak 180 bin nüfustan 120 binlere düştü. Çerkezköy’de her yıl nüfus artışı hızla yaşanıyor. Üç ay sonra açıklanacak yeni nüfus rakamlarına göre Çerkezköy’ün nüfusunun 200 binleri bulacağını düşünüyorum. Bu nedenle de Çerkezköy’ün sorunlarını ötelemeden yerine getirmek gerekiyor” dedi.

 

“SABRETMEK GEREKİYOR”

 

Yaptıkları çalışmalarla Çerkezköy’e nefes aldırdıklarını belirten Albayrak, “Birinci dönemde okul, park yaparak ilçeye nefes aldırdık. İkinci dönemde de çok önemli projelerimiz var. Atatürk ve ÖztrakCaddelerinin alt yapısı taşımıyordu. Yetersizdi ve yenilenmesi gerekiyordu. Büyük meydan projesi ve katlı otopark projesini bu sene yatırımına aldık. Hangi siyasi partiden olursak olalım sonuçları görmeden ‘bu olmaz, yanlış yerden başladılar’ demek yerine sabretmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞLARIMIZA HAK VERİYORUM”

 

Bugüne kadar 2 bin 850 kilometre yağmur suyu ve içme suyu yapmış bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çekilen zahmetlerin ne olduğunu çok iyi bildiğini de kaydeden Albayrak, “Vatandaşlarımıza da hak veriyorum. Bunun başka çaresi yok. Çocuklarımıza sağlıklı bir alt yapı bırakmak zorundayız. İlçe merkezinde değişmesi gereken içme suyu hatları var. Çünkü o boruların da değişmesi gerekiyor. Baştan yanlış yapılan Atatürk Viyadüğü için geçtiğimiz günlerde genişletme çalışmaları başladı. Yaklaşık 4 milyon TL para harcanan projeyi de en kısa zamanda vatandaşımızın hizmetine sokmak istiyoruz” dedi.

 

“İHALEYİ ALAN MÜTEAHHİT BİTİREMEDİ”

 

Başkan Albayrak, “Özellikle karayollarının yapması gereken, iki kilometre kadar yaptığı yolu ben bu ‘saatten sonra yapmıyorum’ dediği tepe kavşağını büyükşehir olarak yapıp vatandaşlarımızı hizmetten mahrum bırakmayacağız. Vatandaşlarımızı rahat ettirmek için bu seneki yatırıma da koyduk. Ayrıca Bağlık Mahallesi köprüsünü de yatırım programına koyduk. Kızılpınar Mahallesi Atatürk caddesi yağmursuyu projesi, GMKP ilave yağmur suyu projesini programa koyduk. Çerkezköy’de yüzme havuzuna ihtiyaç vardı. Projesi çok güzeldi, ihaleye çıkmıştık ama ihaleyi alan müteahhit bitiremedi. Yeniden ihaleye çıktık. Yüzme havuzu projesine 25 milyon TL para harcayacağız. Çerkezköy’ün gençleri ve çocukları için olimpik yüzme havuzu gereklidir. Sonuç olarak sizlerden 2022 yılında sabır istiyorum” şeklinde konuştu.

 

“PANDEMİ DÖNEMİNDE ÇOK ZAMAN KAYBETTİK”

 

“Kimsenin siyasal beklenti içinde olmaması gerekiyor” diyen Albayrak, şu ifadeleri kullandı:“Daha 2,5 senemiz ve 900 günümüz var. Bundan sonra önümüzde süratli bir şekilde çalışmamız gereken bir süreç vardır.13 Mart 2020’de başlayan ve 1 Haziran tarihinde hafifleyen pandemi sürecinde çok zaman kaybettik. 2022-2023 yıllarında sizlere seçim meydanlarında verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a sahip çıkalım, sonucu görmeden siyasal mesajlar verip Çerkezköy’de yaşayan vatandaşların sıkıntılarını artırmayacağız. Sıkıntıları çözüp güzel bir Çerkezköy yaratma idealimiz var. Tüm muhtarlarımızın da gününü kutluyorum”
 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU