Kaymakam Sağır: Muhtarlarımız üzerimizdeki birçok yükü aldılar

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Kapaklı'da düzenlenen akşam yemeğinde 14 mahalle muhtarı bir araya geldi. Yemekte yaptığı konuşmada, muhtarların doğrudan demokrasinin en bariz örneklerinden biri ol

GÜNDEM 20.10.2021 15:36:00 0
Kaymakam Sağır: Muhtarlarımız üzerimizdeki birçok yükü aldılar

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde dün saat 18.00’de düzenlenen akşam yemeğine;Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Belediye Başkanvekili Mustafa Sandıkçı, Belediye Başkan Yardımcıları, kamu kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve aileleri katıldı.

 

 

“ONUR VE GURUR DUYUYORUM”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasınıyapan Türkiye Muhtarlar Derneği Kapaklı Temsilcisi ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz, muhtarlık makamının tarihine değinerek, “Geçmişi 1829 yılına, 2. Mahmut dönemine dayanan bir kurumda görev yapmaktan diğer muhtar arkadaşlarım gibi onur ve gurur duyuyorum. Bu makamlara bizleri seçen mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. İlçemizde görev yapan 14 muhtarımıza özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda hep yanımızda olan, bizleri yalnız bırakmayan Kaymakamımız Bayram Sağır’a, Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi bozmasın. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“ÜZERİMİZDEKİ BİRÇOK YÜKÜ ALDILAR”

 

Dilsiz’in ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Semih Sönmez, Kapaklı Belediyesi olarak her zaman muhtarların yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı. Programın son konuşmasını Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır yaptı. Muhtarlığın,Osmanlı dönemine dayandığını ve muhtarların doğrudan demokrasinin en bariz örneklerinden biri olduğunu kaydeden Kaymakam Sağır, “İdareci olarak muhtarlarımız bizim elimiz, ayağımız.Üzerimizdeki birçok yükü de kendi üzerlerine aldılar. Bizi her noktada da çok rahatlatıyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görev sürelerinde başarılar diliyorum. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

 

MUHTARLARA HEDİYE SETİ VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından Kapaklı Belediyesi tanıtım ve faaliyetlerini içeren video gösterimi sunuldu. Yemeğin ardından Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Kapaklı Belediye Başkanvekili Mustafa Sandıkçı tarafından muhtarlara hediye seti verildi.

 

Haber / İrem BANÇO