İspat Cami Mahallesi'ne yeni muhtarlık binası

Keşan Belediyesi'nin "Mahalle Muhtarlıkları Mahallelerine Yakışır" sloganı ile muhtarlık binalarının mahallerine taşınması projesinin ilki olarak İspat Cami Mahalle Muhtarlığı'n?

GÜNDEM 20.10.2021 15:34:00 0
İspat Cami Mahallesi

Açılışa; Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Bülent Günsal ile siyasi parti temsilcileri, Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

PROJENİN İK AYAĞI

 

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından mahalle halkı adına konuşan Yaşar Kavlak, mahalle muhtarlık binasının mahalleye taşınması nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na teşekkür etti.Kavlak’tan sonra konuşan İspat Cami Mahalle Muhtarı Mustafa Özkul da,Başkan Helvacıoğlu ile muhtarlık binalarının mahallelerinde olmasının daha iyi olacağı şeklinde görüş birliğine vardıklarını, bunun üzerine Keşan Belediyesi’nin çalışmalara başladığını ve ilk olarak İspat Cami Mahalle Muhtarlığı binasını tamamlayarak Muhtarlar Günü’nde hizmete açtığını belirtti.

 

“DEVLETİMİZİN TÜM KURUMLARINI TEMSİL ETMEKTELER”

 

Özkul’dan sonra konuşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Muhtarlık müessesesi; demokrasimizin, yönetim sistemimizin, kültürümüzün ve toplumsal yaşamımızın en önemli yapı taşlarından biridir. 24 saat görevi başında bulunan muhtarlarımız, hizmetlerinin hatırlanması, sorunlarının konuşulması ve sorunlarına çözüm üretilmesi düşüncesiyle bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Keşan belediyesi olarak bizde “muhtarlık binası mahallesine yakışır” sloganıyla çarşı merkezde bulunan 3 mahalle muhtarımızın mahallelerine taşınması için girişimlerimizi başlatmıştık. Bugün Keşan’ımızın en büyük Mahallesi’nde 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor ve muhtarlık binamızın açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

“MUHTARLARIMIZIN TAŞIDIĞI SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ”

 

Başkan Helvacıoğlu, “Muhtarlıklarımız; mahallelerimizde hizmete sunduğumuz muhtarlık binalarıyla birlikte daha da kurumsal bir kimlik kazanmış olacak.Vatandaşlarımız ile bire bir görüşme ve sorunlarını tespit etme imkanlarına sahip olan muhtarlarımız, bu sorunları ve talepleri yerel yönetimler olarak bizlere ulaştırma görevi de görmektedirler. Keşan belediyesi olarak muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluk ve önemin bilincinde olarak hareket ediyoruz. Muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. 11 mahallemizi ‘bütün şehir eşit hizmet’ anlayışıyla kucaklıyoruz.‘İnsana hizmet ve hürmet eden belediyecilik’ anlayışından zerre miskal ödün vermeden birçok muhtarımızın tecrübesinden de istifade ederek varolan sıkıntıları ve sorunları en hızlı, etkin, verimlilik, tasarruf anlayışı içerisinde hizmete dönüştürerek yolumuza devam ediyoruz” dedi.

 

HALK OYUNLARI EKİBİ GÖSTERİ SUNDU

 

“Amacımız rıza kazanmak, amacımız hakça adaletle paylaşıp rızayı 11 mahallemizin tümüne yayacak çalışmalar yapmak” diyen Helvacıoğlu,“Tecrübeli muhtarlarımızın tecrübesiyle, heyecanı olan muhtarlarımızın heyecanı ile 11 mahallemize hizmet ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımıza hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten başta 11 mahallemizin kıymetli muhtarları olmak üzere tüm muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından Keşan Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterisini sundu.

 

DUALAR OKUNDU

 

Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından mahalle ve köylerde hizmet yapan ve hayatını kaybeden tüm muhtarlar için Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit tarafından dua okundu.Duaların ardından İspat Cami Mahalle Muhtarlığı binası Kaymakam Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İspat Cami Mahalle Muhtarı Mustafa Özkul ve tüm konuk muhtarlar ve misafirler tarafından açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.Konuklara kurulan Yöresel Pazar‘dan ikramda bulunulması ile açılış sona erdi.

 

Haber / İrem BANÇO